Blog

doorLindy van Arkel Posted aug 22, 2019

Curry pasta

In het Lintolerantie staat een recept van curry. Hier lees je dat ik altijd verse curry pasta maak. Op die manier weet ik dat ik het kan verdragen en ik geen klachten krijg. Nu kwam ik laatst tijdens het boodschappen doen bij de Lidl deze curry pasta tegen. Hier zit geen suiker in! Wel knoflookpoeder en als een van de laatste ingrediënten tomatenpuree. Dit wil zeggen dat ik het kan verdragen. Hoe fijn als je na het werken thuis komt en nog moet koken?! Zou jij het aandurven?

doorLindy van Arkel Posted aug 16, 2019

Wat doet suiker met ons lichaam?

Naast dat wij met een fructose-intolerantie suikers niet kunnen verwerken in ons lichaam. Doet suiker ook heel veel met mensen die het wel kunnen verwerken. Namelijk:

1. Je krijgt van suiker alweer snel honger
2. Het zorgt voor belemmering van de huid. Ook krijg je er sneller rimpels van 😉
3. Het kan zorgen voor wat rolletjes rondom je buik…
4. Suiker werkt verslavend

doorLindy van Arkel Posted aug 12, 2019

Pillen galactanen

Laatst schreef ik een blog dat ik lijk te reageren op galactanen. Dit merk ik vooral bij rauwe kool en falafel (erwten). Ik kreeg van Disolut ‘proefpillen’ om eens te proberen hoe het dan zou gaan. Nou, dit gaat goed! Nu kan ik toch weer genieten van groente die ik normaal niet goed verdraag. Wie weet ook iets voor jou?

doorLindy van Arkel Posted aug 6, 2019

Vegetarisch eten

Vegetarisch eten vind ik heerlijk! Het is even creatief denken met wat je dat kan doen. Omdat je met een fructose intolerantie niet alle groentes kan verdragen. De kookboeken van Ottolenghi (die ik ontdertussen bij elkaar gespaard heb) helpen je creatief denken. Er staan zoveel lekkere recepten in die wel en niet vegetarisch zijn. Eet jij ook wel eens vegetarisch?

Deze gerechten komen all 3 uit het kookboek Simpel.

doorLindy van Arkel Posted aug 4, 2019

Festival

Dit weekend staat in het teken van SOLAR! Ik ben een echte festivalfan maar Solar is een van mijn lievelings festivals. Het is op en top genieten. Door de doktersbrief kan ik wat koekjes meenemen. Ook neem ik wat pillen van Disolut mee, voor het geval dat… Super prettig natuurlijk, zo kan ik pas echt genieten van een festival 🙂

Ik ga nog even genieten op Solar, fijn weekend allemaal!

doorLindy van Arkel Posted aug 1, 2019

In de etalage

Daar loop ik dan, door de stadsstraatjes van Venlo. Ik werp een blik naar links, zie ik daar in de etalage mijn eigen kookboek staan. Hoe leuk is dat!
Ook bij Rozemarijn en Thijm is het Lintolerantie kookboek te koop 🙂

doorLindy van Arkel Posted jul 28, 2019

Frambozen-boltaartje met marsepein

Een zondag vier je alleen met gebak, zondag is mijn bakdag! 🙂 Deze keer een heerlijk frambozen-boltaartje met marsepein. Dit recept staat in het Lintolerantie kookboek.

Het leuke van dit recept is, dat je het met allerlei smaken kan maken. Je pakt andere jam met fruit en je hebt een andere smaak. Of je maakt een koffietaartje of stracciatella of groene matcha thee taartje, ook leuk!

doorLindy van Arkel Posted jul 24, 2019

Galactanen

Hebben jullie al eens gehoord van galactanen? Na het eten van falafel, die ik altijd zelf maak met kikkererwten ervaar ik klachten. Klachten zoals: het gevoel van een steen in mijn maag, winderigheid en buikkrampen. Laat in kikkererwten nu net galactanen zitten. Ook zit het in allerlei soorten bonen, peulvruchten (waaronder kikkererwten), bieten, broccoli en koolsoorten.
Zelf reageer ik meteen als ik kool gegeten heb die rauw is, gebakken kool gaat vaak wel goed. Ook bieten kan ik niet verdragen. Van de broccoli kan ik alleen de trosjes verdragen en niet de steeltjes. Gek he?! Wie herkent dit?
doorLindy van Arkel Posted jul 20, 2019

Tussendoortje

Een gezellige borrelavond bij een van mijn beste vriendinnetjes. Zij weet mij altijd te verrassen en weet ondertussen wat ik kan verdragen. Dat ik naturel chips kan verdragen weet ze, maar tot mijn grote verbazing had ze nog veel meer gehaald! Het was een compleet borrelplankje, waaronder ook de Tuc crackertjes naturel en cheese. Nooit bij nagedacht of ik ze mocht. Maar mijn lieve vriendinnetje wel! Ze vond het net bingo spelen in de winkel haha. Ik vind het een leuke verwoording, ik speel altijd bingo bij boodschappen doen, jullie ook?! 😉

Misschien ook een lekker tussendoortje voor jou?

doorLindy van Arkel Posted jul 17, 2019

Eetbare foto

Van een volger kreeg ik de tip dat je via Smulprint foto’s kan bestellen op eetbaar papier! Het papier is dubbeldik ouwel: ongezoet, zonder gluten of melk. Ook stuurde zij mij deze foto van haar gebakken taart. Het recept komt uit het kookboek Lintolerantie, waar ook de marsepein in staat. De marsepein heeft de volger over de taart gedaan zoals u vast ziet.

Wat een uitvinding zo’n eetbare foto. Dit is natuurlijk ook hartstikke leuk voor kinderen met intoleranties. Maar ook ik als volwassenen vind het erg leuk!