Blog

doorLindy van Arkel Posted dec 13, 2019

Fantastisch toetje

Vandaag ging ik met mijn lieve vriend uiteten bij Restaurant ONE​ (in Roermond) voor zijn verjaardag. We hadden een heerlijke 3 gangen lunch. Wat hebben ze weer rekening gehouden met mijn fructose- en lactose intolerantie. Van te voren heb ik hen een lijst doorgegeven met wat de intoleranties voor mij inhoudt.
MAAR mijn toetje… was FANTASTISCH!!! En daar overdrijf ik niks aan! Zie op de foto. Het fruit wat er op het bord ligt kan ik verdragen in deze portie.
Genoten van het heerlijke eten en nu uitbuiken ZONDER klachten!

Zijn jullie ook wel eens verrast met een heerlijk toetje dat je kan verdragen?

doorLindy van Arkel Posted dec 10, 2019

Recept blauwe bessen kruimel cheesecake

Lieve volgers, hierbij het recept van de blauwe bessen kruimel cheesecake! Zie hier de link. Enne… geniet ervan!

doorLindy van Arkel Posted dec 9, 2019

Het winnende recept is…

De blauwe bessen kruimel cheesecake is het winnende recept! Met slechts 4% heeft dit recept het gewonnen van de chocolade cheesecake. Het recept komt zo spoedig mogelijk op de website 🙂

doorLindy van Arkel Posted dec 7, 2019

Stem je mee?

Het blijft erom spannen… Wordt het de chocolade cheesecake of de blauwe bessen kruimel cheesecake? Stem je mee op de Poll van Facebook?

doorLindy van Arkel Posted dec 4, 2019

Suiker

Waarom stoppen fabrikanten suiker in ons eten? Suiker geeft textuur, voeding conserveert en het is zoet. Suiker is een smaakversterker dat is de reden dat er gebruik wordt gemaakt van suiker in onze voedingsmiddelen.

LET GOED OP! Want fabrikanten stoppen niet alleen suiker in snoep of koek. Maar ook in saus, boterhammenvlees en chips. Dus KIJK UIT! En lees altijd de ingrediëntenlijst! Naar de tabellen kijken wat veel mensen doen heeft geen zin.

doorLindy van Arkel Posted dec 1, 2019

Kies welke cheesecake

Van welke cheesecake zou jij het recept willen hebben?
Van de chocolade- of blauwe bessen kruimel cheesecake? Stem op Facebook, het recept dat de meeste stemmen heeft komt op de website!

doorLindy van Arkel Posted nov 28, 2019

Teriyaki saus

Gisteravond maakte ik mijn eigen teriyaki saus, het was zo simpel en snel klaar. Het belangrijkste nog: heerlijk. Maken jullie ook altijd je eigen sauzen?

doorLindy van Arkel Posted nov 23, 2019

Decembercadeau

Heb je nog een decembercadeau nodig? Laat dit kookboek dan een leuk idee zijn! 🙂 Bestel het kookboek op onze website en zet erbij of wij het voor u kunnen inpakken.

doorLindy van Arkel Posted nov 21, 2019

Functies suiker

Recepten aanpassen zodat ze fructosevrij zijn heeft vaak geen zin. Dit komt omdat suiker verschillende functies heeft. Dit maakte recepten schrijven voor ons ook een echte uitdaging.

Welke functies heeft suiker:
– Zoetstof
– Smaakmaker
– Vulmiddel
– Conserveermiddel
– Gelvormer
– Stabilisator
– Kleurmiddel
– Structuur

Naast deze functies is suiker ook heel goedkoop. Daarom zijn de prijzen van suiker of koek ook goed betaalbaar en daarbij lang houdbaar.

doorLindy van Arkel Posted nov 17, 2019

Uiteten

Sjonge jonge wat houd ik van uiteten. Maar met intoleranties is het niet altijd makkelijk. Bij eetcafetjes kom ik er zelf met de medewerkers wel uit. Als ik culinair ga eten moet ik zorgen dat zij alle informatie van mij hebben over lactose en fructose. Het is zo lastig omdat fructose bij iedereen anders is. Ik heb nu een standaard mail opgesteld die ik kan mailen met de informatie. Dit werkt uitstekend en geniet ik toch van het heerlijke eten, zonder klachten! Wat doen jullie als jullie gaan uiteten?