Johh wat ben ik dol op kroketten! Maar hoe jammer dat er zoveel aan toegevoegd wordt dat je het met een fructose en/of lactose intolerantie meestal niet kan verdragen. Laatst was ik in Utrecht en daar was de Croquetten Boutique. Een hip tentje die allerlei smaken kroketten serveert met of zonder broodje, waarbij het oog ook wat krijgt 😉 Je hebt keus van zoet tot hartig en ze kunnen je precies vertellen wat erin zit, zodat jij weet welke kroket je wel of niet kan verdragen. Ik at daar de heerlijke klassieke rundvlees kroket en ik likte mijn vingers erbij af! Voor iedereen is dit tentje een AANRADER.
Zie hier de website.
Een heel fijn kerstfeest voor iedereen. Ik ben heerlijk van de kerst aan het genieten! Op kerstavond maakte mijn moeder een 4 gangen diner.
Gang 1: Kippenlevermousse met olijven crackers
Gang 2: Groentetuintje met kalfstataar en wasabi mayo (zie de foto)
Gang 3: Runderhaas met Hollandaise saus, seizoensgroente en aardappelkoekjes
Gang 4: Witte chocoladebol met framboos en tuinaarde
Nou ik kan jullie zeggen dat ik zo onwijs lekker gegeten heb! Ik heb genoten met mijn eigen wijn en tja geen buikpijn gehad want alles was fructose- en lactosevrij.
Hoe zijn jullie kerstetentjes? Hoe verloopt het met jullie intolerantie(s)?
Geniet er nog even van!
Het overgevoelig zijn voor voedsel is flink gestegen. Zo zijn er steeds meer allergische reacties na een klein spoortje van een bepaalde voeding… Hoe kan dat?
Wat denken jullie?
Als echte chocolade fan ben ik weg van onze brownies. Na 3x het recept te hebben geprobeerd en veranderd, zijn ze op deze manier het lekkerst! Zo lekker smeuïg en het aller lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Ondertussen heb ik ze al heel vaak voor mijn bezoek gebakken en ze proeven niet eens dat de brownie fructose- en lactosevrij is. Hebben jullie ‘onze’ brownies al eens gebakken?
Het keukentuintje schrijft iets over het Lintolerantie kookboek. Ook geven zij hen mening over het kookboek. Ze schrijven o.a. over het kookboek:
‘Bij veel gerechten staat ook nog een variatietip. Hierdoor kun je met één recept meerdere gerechten maken!’. Heb je het kookboek nog niet dan is dit denk ik leuk om te weten 🙂 En misschien de moeite waard om het boek wel te kopen?! Lees het stukje hier.
Zelf lust ik geen shoarma maar dit ‘luxe’ broodje shoarma van gehakt is ZOOOO LEKKER! Heerlijk op een pita broodje met sla en courgette, maar ook home made knoflooksaus (die ik kan verdragen). Loopt jullie het water al in de mond?
Hebben jullie de kerstboom al staan? En liggen er al cadeautjes onder? Zo niet dan weet ik wel wat leuks! Wat dacht u aan het Lintolerantie kookboek… We kunnen het zelfs voor u inpakken met een leuk kerstpapiertje! Zou u dit willen?
Het kookboek is hier te koop en zet bij de bestelling als notitie dat u het ingepakt wil hebben met een kerstpapiertje.
Vandaag was ik in de Efteling. Mijn vriend wilde graag het snoepwinketje bekijken. Overal waar je keek lag snoep… Het water liep mij in de mond. Maar ik kon het goed weerstaan. Ik snap dat dat voor kinderen een stuk lastiger zou zijn! Gelukkig neem ik altijd genoeg lekkere dingen voor mezelf mee. Mijn broodtrommeltje zat vol met allerlei lekkers, zodat ik kan kiezen waar ik zin in heb. Wel haalde ik mij een heerlijke aardappel twister. We hebben genoten vandaag met de gezellige wintersfeer in de winterefteling! Hoe ervaren jullie een dagje uit met intoleranties?
Sinterklaasavond breekt alweer bijna aan! Wij hebben een heerlijke gevulde speculaas en pepernoten gebakken. Wij maken deze avond altijd extra gezellig met familie, eten en cadeaus. Hebben jullie ook iets lekkers gebakken voor vanavond uit het Lintolerantie kookboek?
Fijne sinterklaasavond allemaal 🙂
We krijgen vaak de vraag wat dat nou is, die suiker van gedroogde glucosesiroop die wij veel in onze recepten gebruiken. Even terug naar de bron.
Dextrose wordt in de volksmond meestal druivensuiker genoemd, simpelweg omdat de druif een hoog gehalte dextrose bevat, meer dan andere soorten fruit. Dus vandaar de naam druivensuiker. In de loop van de tijd werd het veel te duur om dextrose uit druiven te winnen en zijn er andere technieken ontstaan. Hierdoor wordt dextrose nu voornamelijk gehaald uit zetmeel, met aardappel en maïs als koplopers. Met behulp van enzymen wordt het zetmeel afgebroken tot dextrose oftewel, en nu komt het, glucose… Dextrose is dus de natuurlijke vorm van glucose, as simple as that!
Suiker van gedroogde suikersiroop is eigenlijk gewoon dextrose maar wel met een belangrijk verschil! De fijne korrels van deze suiker maakt het gebruik heel handig èn deze suiker heeft een veel lager watergehalte dan dextrose en dat is wat wij heel goed kunnen merken in onze bakresultaten.