De winnaar van de woordzoeker is Eef H.! Van harte gefeliciteerd met het winnen van een recept naar keuze. We nemen contact met u op.
Het AllergiePlatform deelt ook informatie over fructose en lactose. De moeite waard om er eens op te kijken! Laten wij nou net ook op hun site staan met ons kookboek 🙂 Wil je het lezen? Lees het dan hier.
Maak de woordzoeker en WIN een recept naar keuze!
Hoe doe je mee:
Een tijdje geleden had ik een interview met Gezondnu! De vraag was of ik mensen wilde inspireren met mijn verhaal omdat ze vonden dat ik zo positief in het leven sta met mijn intoleranties. WAUW dat vond ik gaaf. Het interview is heel mooi verwerkt in tekst, precies hoe ik het bedoel en ervaar!
Misschien wisten jullie dit al maar misschien ook niet?! Chaudfontaine (licht bruisend) heeft wat smaakjes aan hun water die we bij een fructose intolerantie ook mogen. Zeker een aanrader!
We maakte vandaag een heerlijke worteltaart (met walnoten en gember)! In ons kookboek Lintolerantie staat er ook een maar deze is NOG lekkerder. Lieve mensen die het kookboek hebben gekocht willen jullie het verbeterde recept van de worteltaart? Mail dan naar info@lintolerantie.nl en vraag voor het worteltaart recept. Dit geldt alleen voor de mensen die het kookboek Lintolerantie bij ons besteld hebben.
December is een echte snoepmaand met al die feestdagen. In het Lintolerantie kookboek staan pepernoten, gevulde speculaas, (kerst)kransjes, stol etc. Aangezien ik een lekker ‘december-gebakje’ wilde voor de feestdagen heb ik 2 recepten gecombineerd en het is GODDELIJK LEKKER kan ik jullie vertellen. Heb je het Lintolerantie kookboek en wil jij nou ook zo’n ‘december-gebakje’? Combineer dan het recept van de pepernoten en de cheesecake! Maak het mengsel van de pepernoten, rol het uit en bak het als een plakkaat in de oven. Als je het uit de oven haalt heb je een ‘grote’ pepernotenkoek en maak hier de bodem mee voor de cheesecake. Volg voor de rest het cheesecake recept en je hebt iets GODDELIJKS klaar gemaakt…
De feestdagen komen er bijna aan. Ik at altijd de chocolade pepernoten uit de winkel maar omdat dat niet meer kan was ik afgelopen week in een creatieve bui. Daar zat ik dan op de bank met een schaaltje (eigen gebakken) pepernoten en een bakje gesmolten (fructose- en lactosevrije) chocola te smullen 🙂 Ik dipte de pepernoten in de chocola omdat ik geen zin had om ze nog te laten drogen.
Je kan wel zeggen dat ik dol ben op garnalenkroketten, ik heb al zoveel merken in mijn handen gehad en bij elk merk stond er wel een ingrediënt bij die ik niet kan verdragen. Jeetje wat kan ik dan balen want het is ook wel eens makkelijk om gewoon wat te kunnen kopen. We zouden Lintolerantie niet zijn als we de uitdaging er niet in zien. Hup daar gingen mama en ik weer de keuken in en tja, de garnalenkroketten zijn echt ONTZETTEND LEKKER en GOED gelukt!
Een tijdje geleden had ik het over Disolut. Ondertussen zijn we al een tijdje verder en daar ligt het dan! Met Disolut hebben wij een klein kookboekje gemaakt. Er staan recepten in van het kookboek Lintolerantie, maar de recepten zijn iets aangepast. De recepten worden lactosevrij gemaakt door de lactase druppels van Disolut en hoe dat werkt staat verder in het boekje uitgelegd. Ook ons Lintolerantie kookboek staat erin vermeld, met een code waardoor mensen ons kookboek kunnen bestellen en een flesje met druppels gratis erbij krijgt. Hoe leuk is dat, wij zijn trots!
Dit boekje is niet te koop maar voor het gebruik van Disolut, ons Lintolerantie kookboek is wel te koop 🙂