Blog

doorLindy van Arkel Posted apr 22, 2018

Babyshower

Tussen alle drukte door van ons receptenboek, heb ik met iemand samen de babyshower voor mijn schoonzusje georganiseerd. Hoe tof is dat! Nog toffer is dat ik een nichtje krijg!!! Maar nog even geduld… Tot die tijd knuffel ik op het werk en op stage nog wel extra met de kindjes…

Voor deze leuke dag heb ik ook leuke vormpjes gekocht… Daar heb ik hele lekkere cupcakejes van gemaakt zodat ik ook iets mocht eten. Hoe vinden jullie ze geworden?

Voldaan van deze dag en dan gaan we nog even verder met het bakken/koken voor het boek… Want ja, alle recepten moeten toch gebakken en gekookt worden voor de foto.

doorLindy van Arkel Posted apr 21, 2018

Ons proefkonijn

Een lieve, trouwe volger van ons is ondertussen ook ons proefkonijn geworden! Zij probeert alvast recepten uit, wij hebben haar gevraagd om wat te vertellen over haar ervaring met onze recepten. Heel erg bedankt daarvoor! Zie haar verhaal hieronder:

Lintolerantie! Lintolerantie?! He! Dat moet ik volgen! Dacht ik een aantal weken geleden toen het voorbij kwam op Facebook. Ik weet nu sinds 2014 dat ik lactose-intolerant ben (eliminatiedieet) en een jaar later ben ik positief getest op fructose-intolerantie. Wat een combi! Ik ken natuurlijk niemand in mijn omgeving die ook deze combi van intoleranties heeft. Dat werd dus alles zelf uitzoeken, met regelmatig een misser. En wat fijn dat er dan nu een duo is die ook net zo van lekker eten houdt en die lekkere recepten bedenkt! Wat een welkome verrassing! Ik kreeg contact met Lindy en zij heeft mij gevraagd een aantal recepten uit te proberen. Welke recepten ik heb uitgeprobeerd:

  • Caramel toffees: Super lekker! En niet alleen ik, maar ook mijn ouders, zusje en buren vonden ze heerlijk. Niet moeilijk te maken, maar wel echt even opletten met de temperatuur, want de graden moet het echt halen!
  • Tiramisu: Oh mensen! Wat heb ik dat gemist! Een echt dessert! Omdat ik niet dicht bij Kaufland woon heb ik gewone mascarpone en cremefraiche gebruikt en de lactasedrops van Disolut gebruikt. (12 druppels in de mascarpone en 6 in de cremefraiche) TOP!
  • Ontbijtkoek: Heerlijk om dat weer eens te proeven. Supersimpel om te maken!
  • Binnenkort wil ik nog de nougat maken. Ik ben benieuwd!
doorLindy van Arkel Posted apr 20, 2018

Cheese cake

Eerder deze week liet ik jullie een kleine sneak preview zien op de set, waarbij jullie de cheese cake zagen. Dit is hoe de foto is geworden en zo komt de foto ook in het receptenboek 🙂 Zo krijgen jullie (hoop ik) een mooie impressie van het boek… Mede gemaakt door de fantastische fotograaf Bart van Studio 38c

doorLindy van Arkel Posted apr 19, 2018

Impressie op de set

Vandaag hadden we weer een fotografiedag! Graag geven we jullie een impressie hoe het op de set verloopt. Om een impressie te krijgen, kijk dan het FILMPJE. Wat valt jullie op?

doorLindy van Arkel Posted apr 18, 2018

Fotografiedag

Ondertussen hebben we 25% van de recepten gefotografeerd. Vandaag kwam de cheesecake voorbij, wat is die LEKKER! Als je alles mag eten wat op de set komt dan blijf je ook maar eten… Wat rollend naar huis betekent haha. We kunnen niet meer wachten tot we het boek in handen hebben, jullie wel?

Met dank aan onze fotograaf Bart van Studio 38°C​, de stylist en mijn mama. Top team!

doorLindy van Arkel Posted apr 17, 2018

Lifestyleshoot 2

Vandaag was ik voor de 2e keer het model voor onze lifestyleshoot! Wat was het LEUK om te doen en wat zitten er MOOIE foto’s bij! Een kleine sneak preview voor jullie… Met dank aan de fotograaf, stylist, visagist en mijn lieve mama. Wauw wat is het gaaf om dit boek te maken! Wij kunnen niet wachten tot het najaar en we het resultaat in onze handen hebben, RECEPTENBOEK LINTOLERANTIE!

doorLindy van Arkel Posted apr 16, 2018

Italiaans avondje

Een heerlijke italiaans avondje maar dan thuis! Heerlijke lasagne met gehakt, een heeeel klein beetje tomaat en spinazie.  Focaccia met olijven en een heerlijke salade. Uiteraard alles home made… GENOTEN!

doorLindy van Arkel Posted apr 15, 2018

Ricotta

Doe mij maar een kaasplankje, MMM. Helaas is dit niet meer zo makkelijk. Zachte kaasjes is een ‘not done’ voor mij… Waarom dan niet zelf kaas maken? Vandaag maakte we zelf ricotta (uiteraard lactose en fructosevrij)! Het is zo gemaakt en enorm lekker! Ricotta is een zacht en fris kaasje die lekker is op de pizza of in een salade of verzin het zelf maar… Ik ga er lekker van genieten!

doorLindy van Arkel Posted apr 14, 2018

Koken voor de fotografiedagen

Eigenlijk willen wij genieten van het prachtige weer en lekker een dagje weggaan. Maar we konden het niet laten om vandaag toch de keuken in te duiken… We hebben aankomende week 3 fotografiedagen voor het receptenboek Lintolerantie, dit betekent dat we rond de 45 recepten moeten maken. Druk druk druk… Ondertussen ziet onze keuken er zo uit! Als we klaar zijn zal je er niets meer van zien, alleen als je de koelkast open trekt haha.

doorLindy van Arkel Posted apr 13, 2018

Koffie met Fructoosje

Deze week hebben we koffie gedronken met Christa van Fructoosje dit is altijd weer gezellig! En ze vond de vlaai die we bij de koffie hadden heeeeerlijk! Ook bracht zij meteen mijn bestelling mee, kunnen wij weer lekkere dingen bakken/koken 🙂