Blog

doorLindy van Arkel Posted apr 28, 2018

Snoep van de DM

Een tijdje geleden kreeg ik een tip van een volger om eens een kijkje te gaan nemen bij de DM in Duitsland. Dit heb ik gedaan… ik was verrast door het snoep wat zij daar hebben. Zoals de meeste wel weten is er bijna geen snoepgoed die je kan verdragen bij een fructose intolerantie, MAAR de DM heeft dus snoep van druivensuiker. Druivensuiker is glucose en dat kan ik met een fructose intolerantie wel verdragen. Het snoepgoed op de foto is ook lactosevrij! Zie op de foto welk snoep ik heb gehaald bij de DM. Ik ben helemaal weg van de lolly’s. Heerlijk om af en toe toch iets zoets te eten.

doorLindy van Arkel Posted apr 27, 2018

Kies één coverbeeld

Kies jij mee welke foto er op de voorkant van het receptenboek Lintolerantie moet komen? Dat zouden wij super tof vinden!
Kijk naar de foto, de cover zal hier en daar nog veranderd worden…
Boven: cover 1 of onder: cover 2
doorLindy van Arkel Posted apr 26, 2018

Ons team

Met dit topteam hebben wij de fotografie gedaan. Van links naar rechts: fotograaf Bart, stylist Tarcise, mijn mama, visagist Ronald en ikzelf. Wat een gave foto’s hebben wij gemaakt en de FOTOGRAFIE is KLAAR! Ik ben zo ontzettend blij met dit team. Binnenkort zien jullie onze voorpublicatie… SPANNEND! In studio 38c

doorLindy van Arkel Posted apr 25, 2018

Weer een fotografiedag

Vandaag hadden wij weer een fotografiedag, waarbij ook de kindertraktaties gemaakt en gefotografeerd zijn. Ik kon mijn creativiteit weer lekker kwijt, heerlijk vind ik dat! Zie jij wat ik aan het maken ben?

 

 

 

 

 

 

 

doorLindy van Arkel Posted apr 24, 2018

Fotografiedag

Vandaag was er dan weer een fotografiedag, waarbij we ook extra hulp hadden. Er kwam een kok meehelpen van een sterrestaurant, hij was erg geïnteresseerd in de intoleranties en benieuwd hoe het boek maken in zijn werk gaat. Nou hier staat hij dan, wij hebben hem flink aan het werk gezet haha. Op de foto worden de puddingbroodjes gevuld.

Wij zijn weer enorm enthousiast over vandaag!

doorLindy van Arkel Posted apr 23, 2018

Crème brûlée

Mijn lievelingstoetje is… CRÈME BRÛLÉE ! Ennnn wat maakt mama voor mij… een crème brûlée zowel lactose als fructosevrij. Ik sprong een gat in de lucht, man wat heb ik dit gemist!

doorLindy van Arkel Posted apr 22, 2018

Babyshower

Tussen alle drukte door van ons receptenboek, heb ik met iemand samen de babyshower voor mijn schoonzusje georganiseerd. Hoe tof is dat! Nog toffer is dat ik een nichtje krijg!!! Maar nog even geduld… Tot die tijd knuffel ik op het werk en op stage nog wel extra met de kindjes…

Voor deze leuke dag heb ik ook leuke vormpjes gekocht… Daar heb ik hele lekkere cupcakejes van gemaakt zodat ik ook iets mocht eten. Hoe vinden jullie ze geworden?

Voldaan van deze dag en dan gaan we nog even verder met het bakken/koken voor het boek… Want ja, alle recepten moeten toch gebakken en gekookt worden voor de foto.

doorLindy van Arkel Posted apr 21, 2018

Ons proefkonijn

Een lieve, trouwe volger van ons is ondertussen ook ons proefkonijn geworden! Zij probeert alvast recepten uit, wij hebben haar gevraagd om wat te vertellen over haar ervaring met onze recepten. Heel erg bedankt daarvoor! Zie haar verhaal hieronder:

Lintolerantie! Lintolerantie?! He! Dat moet ik volgen! Dacht ik een aantal weken geleden toen het voorbij kwam op Facebook. Ik weet nu sinds 2014 dat ik lactose-intolerant ben (eliminatiedieet) en een jaar later ben ik positief getest op fructose-intolerantie. Wat een combi! Ik ken natuurlijk niemand in mijn omgeving die ook deze combi van intoleranties heeft. Dat werd dus alles zelf uitzoeken, met regelmatig een misser. En wat fijn dat er dan nu een duo is die ook net zo van lekker eten houdt en die lekkere recepten bedenkt! Wat een welkome verrassing! Ik kreeg contact met Lindy en zij heeft mij gevraagd een aantal recepten uit te proberen. Welke recepten ik heb uitgeprobeerd:

  • Caramel toffees: Super lekker! En niet alleen ik, maar ook mijn ouders, zusje en buren vonden ze heerlijk. Niet moeilijk te maken, maar wel echt even opletten met de temperatuur, want de graden moet het echt halen!
  • Tiramisu: Oh mensen! Wat heb ik dat gemist! Een echt dessert! Omdat ik niet dicht bij Kaufland woon heb ik gewone mascarpone en cremefraiche gebruikt en de lactasedrops van Disolut gebruikt. (12 druppels in de mascarpone en 6 in de cremefraiche) TOP!
  • Ontbijtkoek: Heerlijk om dat weer eens te proeven. Supersimpel om te maken!
  • Binnenkort wil ik nog de nougat maken. Ik ben benieuwd!
doorLindy van Arkel Posted apr 20, 2018

Cheese cake

Eerder deze week liet ik jullie een kleine sneak preview zien op de set, waarbij jullie de cheese cake zagen. Dit is hoe de foto is geworden en zo komt de foto ook in het receptenboek 🙂 Zo krijgen jullie (hoop ik) een mooie impressie van het boek… Mede gemaakt door de fantastische fotograaf Bart van Studio 38c

doorLindy van Arkel Posted apr 19, 2018

Impressie op de set

Vandaag hadden we weer een fotografiedag! Graag geven we jullie een impressie hoe het op de set verloopt. Om een impressie te krijgen, kijk dan het FILMPJE. Wat valt jullie op?