Blog

doorLindy van Arkel Posted mrt 6, 2018

Paasnestje

Wil je ook een lekker lente of paasrecept? Maak dan dit paasnestje van schuim met lemon curd. Zie hieronder het recept van het paasschuim. Het RECEPT van de LEMON CURD staat op de website www.lintolerantie.nl , wel moet je je dan registreren!

Paasschuim met lemon curd
voor ca. 20 stuks

Ingrediënten:
4 eiwitten
150 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
50 gram dextrose
10 gram maïzena
snuf zout
½ portie lemon curd

Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Klop het eiwit met een handmixer of kitchenaid bijna stijf. Meng de suiker, dextrose, maïzena en zout en voeg deze geleidelijk aan het eiwit toe. Klop tot de suiker helemaal is opnomen en het eiwit dikke pieken geeft. Doe dit over in een spuitzak met brede gekartelde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ringen van ca. 5 cm doorsnede op het bakpapier en droog ze ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de schuim helemaal afkoelen. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een bord. Doe een lepel lemon curd in het midden van de paasschuim.

doorLindy van Arkel Posted mrt 5, 2018

Verrassing gevonden?

Wat zijn wij blij met onze site www.lintolerantie.nl en al zoveel leuke reacties, dank jullie wel! 😊
 
Wie heeft de VERRASSING zoek en gij zult vinden gevonden? HINT: Ter ere van de website staat er een recept verborgen… (zie foto). Eerst registreren dan vind je het recept, een van ONZE FAVORIETE om dit SUCCES mee te vieren! 
doorLindy van Arkel Posted mrt 4, 2018

Website

JAAAAAA onze website is online! Ga naar www.lintolerantie.nl om de website te bekijken.
 
Ook hebben wij een VERRASSING! De verrassing heet: ZOEK EN GIJ ZULT VINDEN… Registreer je op de website Lintolerantie (zie hierboven de link) om de verrassing te vinden. Wij hopen dat jullie het gaan vinden! Laat een reactie achter wat jullie van onze nieuwe website vinden en of jullie de verrassing gevonden hebben?
doorLindy van Arkel Posted mrt 3, 2018

Site online

Vanaf MORGEN is www.lintolerantie.nl online, wij kunnen niet wachten 😍

 

 

doorLindy van Arkel Posted mrt 2, 2018

Verzamelen

Tegenwoordig voel ik me een echte verzamelaar als ik thuis weg ga. Mijn rugzak zit vol met eten zodat ik kan eten waar ik zin in heb, in de schoolkantine kan ik namelijk niet veel vinden wat ik zou mogen eten. Deze Mepal NL lunchpot is dan echt ideaal! Vandaag nam ik deze mee met lactosevrije yoghurt, Krunchy PUR muesli en Frusano jam (de laatste 2 te halen bij Fructoosje). Ook ideaal voor salades en het morst niet in je tas.

doorLindy van Arkel Posted mrt 1, 2018

Nieuws

Niet alleen zijn wij hier op Facebook te vinden, ook op:
Instagram: www.instagram.com/lintolerantie
Twitter: www.twitter.com/lintolerantie

MAAAAR binnenkort ook op www.lintolerantie.nl
We zijn er druk mee bezig en we hopen jullie snel nieuws te kunnen brengen

doorLindy van Arkel Posted feb 28, 2018

Karameltoffees

Jajaaaaa jullie zijn een heel end gekomen, wij noemen ze KARAMELTOFFEES! Hieronder het RECEPT, wel moeten we erbij zeggen dat het een van ons moeilijkste recept is.

Karameltoffee
voor ca. 500 gram

Ingrediënten:
500 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
100 gram lactosevrije boter
200 gram glucosestroop
325 ml lactosevrije slagroom
1 theelepel vanille-extract
½ eetlepel cacaopoeder
6 blaadjes gelatine

Salted karamel? Doe er een ½ theelepel zeezout bij (zie recept)

Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal van ca. 20 cm met bakpapier, laat de randen overhangen zodat je straks de toffee makkelijk uit de vorm kunt ‘tillen’. Doe de suiker, boter, glucosestroop, slagroom, vanille-extract en cacaopoeder in een pannetje en breng dit aan de kook. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt. Laat dit doorkoken tot 120 ˚C (gebruik een thermometer). Het is heel belangrijk dat de temperatuur de 120 ˚C haalt, dit kan soms wel tot 10 minuten duren. Het gaat er juist om dat het overtollige vocht verdampt waardoor de toffee straks goed kan opstijven.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Neem het pannetje van de warmtebron en schenk het mengsel over in een (hittebestendige) kom en laat 5 minuten staan. Klop op de middelste stand (wees voorzichtig, de toffee is erg heet!) de toffee met een handmixer of kitchenaid tot het zichtbaar dikker wordt. Heb ook hier geduld, dit duurt 5-10 minuten. Voeg als je salted toffee wil, het zeezout toe. Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de toffee tot de gelatine is opgelost. Schenk de toffee in de vorm en strijk het glad. Je kunt bij salted toffee nog wat extra zeezout erover strooien. Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Til hierna het bakpapier uit de vorm en snijd de toffee in kleine blokjes. Doe dit met een mes dat je met koud water nat hebt gemaakt. Je kunt de toffee het beste in de koelkast in een bakje met bakpapier bewaren, dan plakken ze vrijwel niet en behouden hun vorm. Je kunt ook elke toffee apart verpakken in een stukje bakpapier en opdraaien als een toffee. Bewaar ze in de koelkast. *Ze blijven een beetje plakkerig maar dat hoort natuurlijk ook bij toffees.

ChocoToffs: Snijd de toffee in blokjes en leg ze 30 minuten in de vriezer. Smelt lactose- en fructosevrije chocolade en tempereer deze. Haal de toffees uit de vriezer, haal ze door de chocolade en laat ze op een stuk bakpapier uitharden. Verpak de chocotoffs net zoals de karameltoffees.

doorLindy van Arkel Posted feb 27, 2018

Wat is dit?

Raad wat er in deze papiertjes zit. Als het geraden is… Krijgen jullie met zijn allen het RECEPT! Maar van wat… Voor jullie een vraag voor ons een weet 

doorLindy van Arkel Posted feb 26, 2018

Blaastest bij de fructose intolerantie

Hoe ging mijn blaastest bij de fructose intolerantie?

Met een H2 (waterstof) ademtest wordt getest of je een fructose intolerantie hebt.
Voor deze blaastest is het belangrijk dat je
– 5 dagen voor het onderzoek geen melk of zuivelproducten meer eet
– Op de dag van het onderzoek geen tanden poetst
– Dat je voor de blaastest nuchter bent: de avond voor het onderzoek vanaf 19.00 uur niet meer eten, vanaf 22.00 uur niks meer drinken

Vroeg in de ochtend kwam ik aan in het ziekenhuis. Lachend kwam ik daar binnen want fructose intolerantie, nee dat heb ik echt niet! In het ziekenhuis moest ik eerst blazen in een blaaspijpje met daaraan een meetapparaat. Eerst blaas je nuchter waar ik een waarde had van 11. Je nuttigt dan een drankje dat bestaat uit pure fructose. Hierna moet je om het half uur blazen (2 uur lang). Als je over de waarde van 40 komt kan je spreken van een intolerantie. Na 10 minuten begon mijn buik enorm te rommelen. Na 15 minuten moest ik al rennen naar het toilet want wat voelde ik me opeens slecht. Bij de eerste keer blazen scoorde ik meteen 41. Nou het is wel duidelijk dacht ik… Maar een half uur later zat ik opeens op de 146. De 3e keer blazen zat ik op 144, eindelijk dacht ik het zakt weer en ik heb het ergste gehad. Maar niets leek minder waar… Ik voelde me zo ontzettend slecht, ik kreeg helemaal niks meer mee in mijn omgeving. Ik had een ontzettend lieve verpleegster die voor mij meteen een kamer ging regelen in het ziekenhuis. Vanuit het ziekenhuisbed kon ik de laatste keer blazen: 169! Wat kan een mens zich slecht voelen, uiteindelijk naar huis waar ik mijn bed de rest van de dag niet meer heb verlaten. De mate van de score zegt niet altijd wat over de ernst van je intolerantie. Iemand die nog hoger scoorde kan mss meer verdragen dan ik en andersom. Wat wel fijn is is dat het is vastgesteld.
Hoe ging dit bij jullie?

doorLindy van Arkel Posted feb 25, 2018

TOP 12: hoe overleef ik?

TOP 12 door Lintolerantie ontwikkeld: HOE OVERLEEF ik mijn fructose en lactose intolerantie?