Een lactose-intolerantie is bij iedereen hetzelfde. Bij fructose-intolerantie werkt dat niet zo, voor iedereen is het anders. Iedereen moet voor zichzelf uitzoeken wat hij of zij kan verdragen. Hoe ik dat doe? Door heel veel uit te proberen. Elke dag probeer ik maximaal één product uit. Niet meer, want dan weet je bij klachten niet waar het vandaan komt. En dan maar gewoon een dagboek bijhouden. Goed opschrijven wat ik voel na het eten en de volgende dag. Bij bepaalde groenten (asperges) of fruit is het verband dan snel te zien. In samengestelde gerechten is het lastiger. Daarom hield ik bij wat er bijvoorbeeld in onze eigengemaakte gehaktballen of curry’s zaten. In alle gerechten viel mij dan ‘ui’ op. Door dit twee weken weg te laten, verdween weer een deel van mijn klachten, dus ik wist genoeg. Houd dus goed bij wat je eet en wat je voelt. Dan weet jij ook snel waar je gevoelig voor bent.
Ook de voorpublicatie folders van Lintolerantie komen op steeds meer plekken te liggen. Zo liggen de folders in het Viecuri ziekenhuis in Venlo, zowel bij de diëtiste, MDL-arts als in de hal. Weet jij nog een plek waar de folders zeker moeten liggen en kan jij daar wat in betekenen? Laat het ons dan weten, we kunnen u de voorpublicatie folders toesturen!
Het huis ruikt hier weer heerlijk, dit keer naar peperkoek. Wil je ook graag het recept van de peperkoek? Het recept staat in ons Lintolerantie kookboek die in september uitkomt MAAAAAR ook op onze site! Zie hier waar het PEPERKOEKRECEPT staat maar ook anderen lekkere recepten die jullie alvast uit kunnen proberen tot jullie het Lintolerantie kookboek in huis hebben.
Wat is dit gaaf zeg, ons eigen verhaal doen en het dan terug lezen bij Nieuws voor diëtisten! Lees ons verhaal hier
Even heel trots op Lintolerantie!
Wat is het warm, mij hoor je niet klagen want ik vind het heerlijk! Vooral als ik dan ijs kan eten… Gelukkig heb ik een moeder die daar een recept op verzint. Voor iedereen die het Lintolerantie kookboek heeft besteld zal 2 ijsrecepten vinden (sorbetijs en roomijs), wat een geluk maar nog even geduld!
Bij ons draait de ijsmachine al, heerlijke bosvruchtensorbet. Kon ik jullie maar een hapje door dit beeldscherm geven he 🙂
Met dit weer een frisse taart eten? MMM doe mij maar een kwarktaart. Een nieuw recept die we laatst uit hebben geprobeerd. De taart heeft een bosvruchtensmaak door de Frusano jam en bosvruchten die erin zitten. Ik heb gekozen voor de bosvruchten die ik kan verdragen, natuurlijk moet je uitkijken met de hoeveelheid fructose die je erin doet. Wie weet komt dit recept in Lintolerantie kookboek 2??? Haha 😛
Afgelopen week heb ik mijn persoonlijke klachten laten zien. Op mijn site onder het kopje ‘intolerantie, en nu?’ heb ik ze eens samengevat, ook staat hier een top 12 van hoe je kan omgaan met deze intoleranties, zie hier.
Na de diagnose, had ik ein-de-lijk een verklaring voor al mijn klachten. Toch fijn om een bevestiging te krijgen, dat ik me niet aanstelde. Het klinkt als een last om intoleranties hebben. Het is inderdaad onhandig om altijd en overal op te letten met eten of drinken. Maar geloof mij: als al je klachten verdwenen zijn, dan ben je blij om INTOLERANT te zijn!
Als mens ben je weleens moe, dat snap ik ook wel. Maar ik voelde mij na het ongeluk alleen nog maar moe… Het maakte niet uit of ik 8 of 12 uur sliep. Ik bleef toch wel moe. Vaak legde ik het thuis uit als pfeiffer omdat ik een broertje heb die pfeiffer heeft gehad. Na 2 uurtjes school was ik dan ook weer zo moe dat ik in de trein meteen weer in slaap viel. 5 dagen naar school? Eigenlijk ging dat helemaal niet, ik was dan niet meer vooruit te branden!
De enthousiaste, energieke en vrolijke vrouw die ik was kon ik niet meer zijn, alles was me gewoon te veel. Maar nu ik mij aan mijn intoleranties houd ben ik weer helemaal de oude. Ik pak alles weer met beide handen aan en ik heb er zin in!
Als kind hoefde ik zelden over te geven, na mijn ongeluk gebeurde het overgeven steeds vaker. Ik was dan zo ontzettend misselijk dat het uitliep op overgeven. Je ellendig en gammel voelen, bah wat is dat erg. Nu merk ik als ik 1 framboos te veel eet, dan ik kan verdragen ben ik direct ontzettend misselijk. Geen fijn gevoel! Gelukkig weet ik nu waar het vandaan komt.