Blog

doorLindy van Arkel Posted feb 5, 2018

Spritsen

Het WINNENDE RECEPT is……. SPRITSEN!
Het recept is inmiddels helemaal naar onze zin, de spritsen zijn bros en knapperig en komen eng dicht in de buurt van de varianten met de ‘echte’ suiker. Enige waar niet aan te ontkomen is, is dat ze tijdens het bakken iets meer uitlopen dan de originele spritsen maar eigenlijk zien ze er nog steeds heel mooi uit. Ook leuk om ze in chocolade te dopen (en vooral heeeel lekker), lactose- en fructosevrij uiteraard!

Recept Sprits
voor ca. 18 stuks

Ingrediënten:

125 gram lactosevrije boter, op kamertemperatuur
100 gram suiker van gedroogde glucosesiroop (Fructoosje)
1 theelepel vanille-extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels lactosevrije melk
snuf zout
Eventueel chocola om te dopen (Fructoosje)

Roer de boter met een handmixer of een kitchenaid met vlinder op de laagste stand zacht en bijna wit. Dit duurt een paar minuten. Voeg de suiker, vanille-extract en zout toe en meng, nog steeds op de laagste stand, tot een mooi geheel. Voeg het bakmeel en de melk toe en meng dit er kort maar goed door. Doe het deeg over in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit nu zigzaggend twee lange repen van het deeg op de bakplaat. Mocht het deeg wat moeilijk te spuiten zijn leg het deeg dan heel kort, ca. 5 seconden, in de magnetron zodat je het deeg net wat makkelijk kunt spuiten.
Bak de sprits 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn en de randjes knapperig beginnen te worden. Zodra je ze uit de oven haalt direct met een scherp mes in repen snijden, als je te lang wacht is het niet meer snijdbaar. Laat ze afkoelen. Je kunt eventueel een deel van de sprits in de (getempereerde) chocolade dopen

 
doorLindy van Arkel Posted feb 4, 2018

Energie voor 10

Jaaaaaaaa sinds mijn intoleranties bekend zijn en ik mij aan mijn dieet houd, heb ik mijn energie terug!!! 2,5 jaar geleden begon ik met mijn opleiding SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) maar wat kostte school veel energie… In de trein terug naar huis viel ik al in slaap. Sinds het ongeluk moest ik alles plannen dus na school een avondje op stap gaan? Nee dat ging niet meer. Sinds mijn dieet heb ik geen hoofdpijn of migraineaanvallen meer maar wat ook fijn is, ik heb weer energie voor 10! Zo ben ik dit weekend weer gaan schaatsen en wat heb ik genoten!! Deel je ervaring, herken je dit?

doorLindy van Arkel Posted feb 3, 2018

Stemmen, welk koekjesrecept wint?

Dit weekend beginnen we goed… Heerlijk gebakken koekjes! Meest links havermoutpittenkoeken, in het midden zandkoekjes en aan de rechter zijde spritsen. WELK RECEPT zouden jullie willen? Zet de naam van het koekje als reactie hieronder. Bij 50 reacties geven wij het koekjesrecept (waar de meeste stemmen voor zijn) prijs! 🍪

 

doorLindy van Arkel Posted feb 2, 2018

Speculoos

Even wat anders op de boterham of cracker? Deze speculoos is echt heerlijk!! #Fantastischemama

doorLindy van Arkel Posted feb 1, 2018

Groentechips

Zolang ik mij kan heugen ben ik gek op groentechips! Makkelijk zelf te maken of te kopen. 🚨 Kies de juiste groente die je kunt verdragen met je fructose intolerantie.
Ik ben gek op rode bieten zoals bij de groentechips te zien is maar ik kan ze eigenlijk niet goed verdragen… Soms neem ik dit toch maar voor lief. #Pastinaak #Wortel #rodebieten

doorLindy van Arkel Posted jan 31, 2018

Tea Time

Tea time met deze verrukkelijke (zelfgebakken) gevulde koeken 😍 Toch wel genieten tussen het studeren door…

doorLindy van Arkel Posted jan 30, 2018

Schuimblokken

De mini schuimblokken van Haribo kan ik verdragen deze zijn gemaakt met dextrose. Hier zit melkeiwit in, niet te verwarren met melksuiker (lactose). Soms kan dit zo lekker zijn!

doorLindy van Arkel Posted jan 29, 2018

Salted caramel bonbons

Salted caramel bonbons, fructosevrij en lactosevrij (JA, ECHT WAAR)!!!! Zie je deze bonbons en loopt het water je al in de mond? Nou dat is terecht want ze zijn FANTASTISCH! 😍 Ik ben een échte chocoholic en mis momenteel echt wel al die lekkere bonbons. Al pratende met mijn moeder kwamen we op een geniaal idee, maar ja, zou het uitvoerbaar zijn en nog belangrijker, zou het lekker zijn? Nou, de bonbons zijn gelukt en ze zijn niet lekker maar gewoonweg HEMELS!!! Bonbons van pure chocolade Fructoosje en een fantastische caramelvulling van gedroogde suikerstroop and more.

 

doorLindy van Arkel Posted jan 28, 2018

Limburgse fruitvlaai

Een heel speciale blog vandaag! Wil jij weten hoe je een echte Limburgse fruitvlaai maakt die ook jij kunt eten? Bekijk de video, dan zie je hoe je het moet doen en wat je ervoor nodig hebt. Succes! Enne…. resultaten mogen gepost worden en deze post mag worden gedeeld! #fructosevrij#lactosevrij

https://www.youtube.com/watch?v=KYmPMu3MNzM&t=5s 

doorLindy van Arkel Posted jan 27, 2018

Limburgse fruitvlaai

Meer weten over deze LIMBURGSE FRUITVLAAI?? Volg Lintolerantie op Instagram voor de eerste hint (vanavond!) over de SPECIALE blog morgen……