Blog

doorLindy van Arkel Posted mrt 27, 2018

Wij zoeken hulp

Wij werken ontzettend hard aan ons receptenboek Lintolerantie. Ik kan jullie verklappen dat wij er super veel plezier aan beleven, in april hebben wij enorm veel dagen gepland staan dat we de fotostudio in gaan!!! Oke oke, af en toe zullen we jullie een kleine sneak preview geven, vooruit dan! Wij hopen dat jullie net zoveel plezier beleven aan het boek als dat wij nu al doen met het maken. Maar we kunnen jullie HULP goed gebruiken… SCHRIJF een RECENSIE over Lintolerantie (wat is jullie ervaring, wat vinden jullie ervan, maak er iets moois van) en wie weet zien jullie je eigen recensie terug!

Met 30 reacties geven wij deze week nog een fantastisch recept vrij! Als dank voor jullie harde werk ūüôā

Belangrijk: wij kunnen de geschreven recensies gaan gebruiken voor het boek maar hoe leuk is dat om terug te lezen?!

doorLindy van Arkel Posted mrt 26, 2018

Frufree: mijn lievelings op dit moment

Zoals vele misschien al weten ben ik een echte chocolade liefhebber! Nu zag ik dat Fructoosje nieuwe chocola heeft van het merk Frufree, die moest en zou ik natuurlijk uitproberen. Ik kan jullie ze zeker aanraden de smaken Vespresso en Blondie vind ik het lekkerst! Heerlijk genieten voor bij een kop koffie of thee, MMM.

doorLindy van Arkel Posted mrt 25, 2018

Hoe ga je op vakantie met intoleranties?

Voordat ik naar Rome ging stelde ik jullie min of meer deze vraag… Na mijn reis naar Rome heb ik dit lijstje compleet gemaakt. Zie de puntjes hieronder voor: hoe ga je op vakantie met intoleranties?:

  • Brief van het ziekenhuis waar in het Nederlands en Engels in staat dat je intoleranties hebt (zodat je de pillen mee kan nemen zoals de lactase pillen)
  • Wil je toch een keer zondigen neem dan de pillen mee om iets van lactose en fructose te kunnen verdragen (bijvoorbeeld: lactifru)
  • Gebruik Google translate als je echt niet weet wat er op de menukaart staat
  • Maak je intoleranties bespreekbaar: meldt het altijd zodat ze er rekening mee kunnen houden (hotel en restaurant)
  • Als je intoleranties bespreekbaar maakt geef aan dat je anders ziek wordt. Op die manier word je serieus genomen en weten ze dat het niet bijvoorbeeld om een afval-dieet gaat
  • Neem eigen ‚Äėzoete‚Äô spullen mee zoals: snoep, koekjes of chocola als je daar zo van houdt
  • Neem crackers mee en eventueel iets voor op de cracker of boterham.
  • Draag een broodtrommel bij waar je eigen etenswaren in hebt zitten, zodat je altijd iets kan pakken als je daar zin in hebt
  • Laat de pret niet bederven, geniet van je vakantie!

Na deze puntjes ben je er helemaal klaar voor, fijne vakantie!

doorLindy van Arkel Posted mrt 24, 2018

LAC, wat is dat?

Nu ik terug ben uit Rome was het weer tijd om mijn koelkast te vullen.¬†Vandaag ging ik mijn boodschappen bij de Kaufland in Duitsland doen. Mijn lekkere kaasjes en toetjes halen. Ik haal graag de chocoladepudding van LAC,¬†LAC is een merk dat lactosevrij, fructosevrij en glutenvrij is. Tot mijn grote verbazing hadden ze nu ook andere smaken van de LAC toetjes zoals de vanille en citroen. Ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel! Ik ga ze deze week gauw eens proeven…

doorLindy van Arkel Posted mrt 23, 2018

Energie in Rome

Jeeeeej wat heb ik weer genoten van mijn energie in Rome! Om de stad Rome te bekijken moet je veel km maken, wij hebben gemiddeld 14 km per dag gelopen om de stad te ontdekken. 7 maanden geleden zou ik dat echt niet kunnen, daar had ik totaal geen energie voor. Ondanks mijn buikpijn na het eten in Rome kon ik echt genieten van deze mooie stad. Ik raad iedereen Rome aan!!

doorLindy van Arkel Posted mrt 22, 2018

Kijk uit met sojamelk

Koffie drinken? Nee daar ben ik niet zo van, cappuccino daarentegen vind ik heerlijk! Thuis drink ik cappuccino met lactosevrije melk, dit vind ik het lekkerst. Hier in Rome hebben ze geen lactosevrije melk maar wel (bijna) overal cappuccino met sojamelk. Dat vind ik geweldig he, vooral als ze de cappuccino zo mooi maken als op de foto. In Nederland hebben ze vaak geen sojamelk in eettentjes of zijn ze op één hand te tellen.

Elke keer na een¬†cappuccino leek ik toch last te hebben van mijn buik. Ondertussen lig ik met buikpijn op bed in de hotelkamer en maar afvragen waar het vandaan komt… Ik eet hier voornamelijk pizza margherita omdat pasta en lasagna erg lastig zijn in ‚Äėechte‚Äô Italiaanse tentjes. Na wat onderzoek bevat pizzadeeg een beetje suiker en tot mijn grote verbazing zit er in sojamelk ook suiker! 1+1=2, ik weet waar mijn buikpijn vandaan komt…

doorLindy van Arkel Posted mrt 21, 2018

Intoleranties + Rome = bekend

In Nederland kan ik mij soms ontzettend verbazen dat mensen niet weten wat een fructose intolerantie is, ja de lactose intolerantie kent iedereen wel. Ondertussen weet ik dat ze in Duitsland al veel kennis hebben en je er ook veel producten kan kopen.

Nu ik in Rome ben waar we elke keer gaan uiteten is het zoeken op de kaart. Als je je intolerantie bespreekt kom je er bij veel restaurants achter dat ze wel degelijk bekend zijn met de fructose en lactose intolerantie. Bij de meeste restaurants denken ze dan ontzettend met je mee en dat is heel erg fijn! Gister at ik deze entrecote, verzekerd van geen buikpijn en genieten van de smaak.

doorLindy van Arkel Posted mrt 20, 2018

Eerste avond in Rome

Gisteravond zaten wij op een verwarmd terras in Rome, waar straatmuzikanten aan het spelen waren, ¬†mijn vriend en ik konden er volop van genieten. Ik bestelde een¬†margherita pizza (dit vond ik de veiligste keus) waar ik later op de avond iets last van had… De pizza‚Äôs hier in Itali√ę zijn zo lekker dus daar moet je ook wat voor over hebben vind ik dan. Hebben jullie nog tips wat ik in Itali√ę kan eten zonder lactose en fructose? Ik heb namelijk gemerkt dat ze van heel zoet eten houden: gebak en nog eens gebak!

P.S. Wat een fantastisch mooie stad! 😍

doorLindy van Arkel Posted mrt 19, 2018

Voordat ik naar Rome ging…

Vandaag vloog ik naar het heerlijke Rome ✈¬†Voordat ik naar Rome vloog heb ik de laatste berichtjes op Lintolerantie beantwoord, neeeee niet alleen! Dit is mijn beste vriendinnetje die ik deze dagen heel even moet missen ♥ Deze dagen zal ik lekker over Rome blijven bloggen en vooral hoe dit gaat met het eten. Zelf ben ik ook erg benieuwd, ik houd jullie op de hoogte.

Veel liefs vanuit Rome

doorLindy van Arkel Posted mrt 18, 2018

Onderzoek naar kool en broccoli

Gister heeft Lintolerantie een blog over spitskool erop gezet, waardoor we verder onderzoek zijn gaan doen. Dit is de verklaring die wij hebben:

Kool
Kool bevat naast fructose ook galacto-oligosachariden (galactanen) zoals raffinose en stachyose. Hierdoor worden koolsoorten vaak ook minder goed verdragen.
Kool bevat in rauwe vorm gemiddeld 0,071 gram sacharose (hiervan is 50% fructose) en 1,29 gram fructose. Na verhitting beval kool geen sacharose meer en is het fructoseaandeel gedaald naar 1,03 gram.
De hoeveelheiod fructose in rauwe kool kan voor sommige dus net een trigger zijn.

Broccoli 
We hebben een nieuw onderzoek gevonden over broccoli (en broccolini). Deze is opnieuw getest waaruit blijkt dat de stengels helaas nog steeds hoog in fructose zitten. De zogenaamde roosjes zijn tot een flinke hand vol wel te verdragen voor fructose intoleranten.

Zie hier de link