Blog

doorLindy van Arkel Posted mrt 9, 2018

Mijn lievelingseten: sushi 😍

Vandaag haalde we deze heerlijke love box bij Eddy’s Sushi in Venlo. Natuurlijk moet ik opletten met de sausjes, deze haal ik er zoveel mogelijk vanaf en geen mango voor mij. Maar een beetje aanpassen vind ik helemaal niet erg voor deze heerlijke sushi. 

doorLindy van Arkel Posted mrt 8, 2018

Gewicht

Sinds ik bezig ben met mijn dieet (lactose en fructosevrij eten) schommelt mijn gewicht. Ik val vooral af en probeer door dingen te bakken genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen maar op mijn oude gewicht kom ik niet meer, terwijl ik de gehele dag blijf eten… En ik niet sport. Het zal rondom gaan om 3-4 kilo lichter. Maar hoe kan dit?

  • In zuivelproducten en zeker in ‘volle’ producten zitten veel dikmakers zoals: vetten, koolhydraten en suikers.
  • Als je graag wilt afvallen zeggen ze vaak dat je het fruit weg moet laten door de bron van suikers die het bevat

Het is duidelijk dat je bij intoleranties veel voedingsmiddelen moet schrappen en dit veel kan doen met je lichaam, zowel er klachten verdwijnen. Hoe is dit bij jullie?

doorLindy van Arkel Posted mrt 7, 2018

Receptenboek Lintolerantie

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de uitgever voor het receptenboek Lintolerantie. We weten hoe we het boek vorm gaan geven en eind maart zullen we volop aan de slag gaan met onze eerste proefdag fotografie om jullie alvast een sneak preview te geven. In september zal het boek uitgebracht worden 😊 Nog een hoop werk aan de winkel maar wij zijn enthousiast en hebben er zin in! Hoe denken jullie hierover?
doorLindy van Arkel Posted mrt 6, 2018

Paasnestje

Wil je ook een lekker lente of paasrecept? Maak dan dit paasnestje van schuim met lemon curd. Zie hieronder het recept van het paasschuim. Het RECEPT van de LEMON CURD staat op de website www.lintolerantie.nl , wel moet je je dan registreren!

Paasschuim met lemon curd
voor ca. 20 stuks

Ingrediënten:
4 eiwitten
150 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
50 gram dextrose
10 gram maïzena
snuf zout
½ portie lemon curd

Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Klop het eiwit met een handmixer of kitchenaid bijna stijf. Meng de suiker, dextrose, maïzena en zout en voeg deze geleidelijk aan het eiwit toe. Klop tot de suiker helemaal is opnomen en het eiwit dikke pieken geeft. Doe dit over in een spuitzak met brede gekartelde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ringen van ca. 5 cm doorsnede op het bakpapier en droog ze ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de schuim helemaal afkoelen. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een bord. Doe een lepel lemon curd in het midden van de paasschuim.

doorLindy van Arkel Posted mrt 5, 2018

Verrassing gevonden?

Wat zijn wij blij met onze site www.lintolerantie.nl en al zoveel leuke reacties, dank jullie wel! 😊
 
Wie heeft de VERRASSING zoek en gij zult vinden gevonden? HINT: Ter ere van de website staat er een recept verborgen… (zie foto). Eerst registreren dan vind je het recept, een van ONZE FAVORIETE om dit SUCCES mee te vieren! 
doorLindy van Arkel Posted mrt 4, 2018

Website

JAAAAAA onze website is online! Ga naar www.lintolerantie.nl om de website te bekijken.
 
Ook hebben wij een VERRASSING! De verrassing heet: ZOEK EN GIJ ZULT VINDEN… Registreer je op de website Lintolerantie (zie hierboven de link) om de verrassing te vinden. Wij hopen dat jullie het gaan vinden! Laat een reactie achter wat jullie van onze nieuwe website vinden en of jullie de verrassing gevonden hebben?
doorLindy van Arkel Posted mrt 3, 2018

Site online

Vanaf MORGEN is www.lintolerantie.nl online, wij kunnen niet wachten 😍

 

 

doorLindy van Arkel Posted mrt 2, 2018

Verzamelen

Tegenwoordig voel ik me een echte verzamelaar als ik thuis weg ga. Mijn rugzak zit vol met eten zodat ik kan eten waar ik zin in heb, in de schoolkantine kan ik namelijk niet veel vinden wat ik zou mogen eten. Deze Mepal NL lunchpot is dan echt ideaal! Vandaag nam ik deze mee met lactosevrije yoghurt, Krunchy PUR muesli en Frusano jam (de laatste 2 te halen bij Fructoosje). Ook ideaal voor salades en het morst niet in je tas.

doorLindy van Arkel Posted mrt 1, 2018

Nieuws

Niet alleen zijn wij hier op Facebook te vinden, ook op:
Instagram: www.instagram.com/lintolerantie
Twitter: www.twitter.com/lintolerantie

MAAAAR binnenkort ook op www.lintolerantie.nl
We zijn er druk mee bezig en we hopen jullie snel nieuws te kunnen brengen

doorLindy van Arkel Posted feb 28, 2018

Karameltoffees

Jajaaaaa jullie zijn een heel end gekomen, wij noemen ze KARAMELTOFFEES! Hieronder het RECEPT, wel moeten we erbij zeggen dat het een van ons moeilijkste recept is.

Karameltoffee
voor ca. 500 gram

Ingrediënten:
500 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
100 gram lactosevrije boter
200 gram glucosestroop
325 ml lactosevrije slagroom
1 theelepel vanille-extract
½ eetlepel cacaopoeder
6 blaadjes gelatine

Salted karamel? Doe er een ½ theelepel zeezout bij (zie recept)

Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal van ca. 20 cm met bakpapier, laat de randen overhangen zodat je straks de toffee makkelijk uit de vorm kunt ‘tillen’. Doe de suiker, boter, glucosestroop, slagroom, vanille-extract en cacaopoeder in een pannetje en breng dit aan de kook. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt. Laat dit doorkoken tot 120 ˚C (gebruik een thermometer). Het is heel belangrijk dat de temperatuur de 120 ˚C haalt, dit kan soms wel tot 10 minuten duren. Het gaat er juist om dat het overtollige vocht verdampt waardoor de toffee straks goed kan opstijven.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Neem het pannetje van de warmtebron en schenk het mengsel over in een (hittebestendige) kom en laat 5 minuten staan. Klop op de middelste stand (wees voorzichtig, de toffee is erg heet!) de toffee met een handmixer of kitchenaid tot het zichtbaar dikker wordt. Heb ook hier geduld, dit duurt 5-10 minuten. Voeg als je salted toffee wil, het zeezout toe. Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de toffee tot de gelatine is opgelost. Schenk de toffee in de vorm en strijk het glad. Je kunt bij salted toffee nog wat extra zeezout erover strooien. Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Til hierna het bakpapier uit de vorm en snijd de toffee in kleine blokjes. Doe dit met een mes dat je met koud water nat hebt gemaakt. Je kunt de toffee het beste in de koelkast in een bakje met bakpapier bewaren, dan plakken ze vrijwel niet en behouden hun vorm. Je kunt ook elke toffee apart verpakken in een stukje bakpapier en opdraaien als een toffee. Bewaar ze in de koelkast. *Ze blijven een beetje plakkerig maar dat hoort natuurlijk ook bij toffees.

ChocoToffs: Snijd de toffee in blokjes en leg ze 30 minuten in de vriezer. Smelt lactose- en fructosevrije chocolade en tempereer deze. Haal de toffees uit de vriezer, haal ze door de chocolade en laat ze op een stuk bakpapier uitharden. Verpak de chocotoffs net zoals de karameltoffees.