Lintolerantie blijft met nieuwe recepten bezig, dit worden er natuurlijk meer en meer… Dit blijft het Lintolerantie brein aan het denken zetten. Willen wij een Lintolerantie kookboek deel 2 maken? Of gaan wij iets anders creatief doen? Stem mee op Facebook om ons gericht te helpen met waar vraag naar is!
Afgelopen week hebben we thuis heerlijke sushi gemaakt. Ook met sushi kan je goed rekening houden met je intoleranties. Het is nog leuk om te rollen ook. Maak jij weleens thuis sushi?
Suiker bestaat uit fructose en glucose. De opname van het lichaam heeft andere werkingen. Fructose gaat via je darmen naar je lever om het te verwerken. De glucose komt in je bloedbaan, waardoor je energie krijgt.
Bij mijn fructose intolerantie kan ik fructose niet verwerken, maar glucose wel. Zelf eet ik geen suiker want zelfs met 50% fructose krijg ik buikpijn en andere vervelende klachten. Wel eet ik gedroogde glucosesuiker. Ook lekker en fijn om mee te bakken! 🙂
Zoals ik al vaker heb geschreven in mijn blogs heeft je brein invloed op je darmen. Er zit zeker een verbinding tussen!
Vooral stress heeft er invloed op. Sinds ik ben gaan sporten merk ik ook dat het met mijn darmen veel beter gaat. Ik kan mezelf even laten gaan tijdens het boksen. Er komt dan letterlijk ruimte vrij in mijn hoofd, waardoor mijn darmen vaak ook rustiger zijn.
Zelf bak ik elke week iets lekkers, zodat ik een lekker tussendoortje heb. Hoe doen jullie dat? Bakken jullie ook veel zelf of kopen jullie iets wat je kan verdragen?
Lintolerantie heeft niet stil gezeten! Disolut vroeg ons om een boekje voor en met hen te maken. Dat is gelukt! Er staan heerlijke zomerse recepten in. Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Check dan de Lintolerantie Instagram story!
Een aantal weken geleden werd ik gebeld. De mevrouw die mij belde wilde graag mensen interviewen die andere mensen inspireert. Toen wij ons kookboek uitbrachten heeft zij mij ook geïnterviewd. Toen dit over iemand moest gaan die andere inspireert moest zij weer aan mij denken. Dat is een compliment toch?! Nu is het zover, mijn interview staat in het tijdschrift Lekker Gezond 🙂
Het blijft gek om je eigen hoofd zo groot op een pagina te zien staan haha.
Kom je ook wel eens lang zo’n lekker wafelkraam? Alleen die geur al waar je van gaat watertanden… Je maag gaat al rammelen, maar je door moet lopen omdat je het niet kan verdragen. Daar heb ik altijd wel een oplossing voor: thuis gaan bakken! Chocolade au bain marie verwarmen, 1 aardbei snijden en hun daar is je luxe wafel. Geheel fructose- en lactosevrij en zooooo lekker!
Jullie kennen vast wel mijn havermout blauwe bessen recept… Die staat op mijn website voor degene die het recept nog niet kennen. Hier ga je werkelijk van watertanden zo lekker is het!
Ik zal je vertellen: ik heb het eens met chocolade geprobeerd… Dit is een ultieme smaaksensatie. Ook ONWIJS lekker! Wil je dit proberen? Gebruik dan de helft van de chocoladeglazuur, die staat in het Lintolerantie kookboek (pagina 99). Dit doe je er tussen ipv de jam en blauwe bessen.
De eigenschappen: doorzetter en leergierig zijn passen 100% bij mij. Toen ik te horen kreeg dat ik een fructose- en lactose intolerant was, baalde ik als een stekker! Mijn moeder liet zien dat je alsnog heerlijke baksels en gerechten kon maken, maar dan fructose- en lactosevrij. Ik begon het in de keuken staan steeds meer als uitdaging te zien. Mijn moeder inspireerde mij om niet op te geven. Ook al mislukte er heel veel recepten in het begin, ik bleef doorzetten en ik wilde dat het uiteindelijk lukte! Ondertussen ben ik al een aantal jaar bekend met mijn intoleranties en draai ik mijn hand er niet meer voor om. Het is juist mijn favoriete hobby geworden en ik geniet enorm om met mijn moeder in de keuken te staan!
Wie inspireert jou?