Blog

doorLindy van Arkel Posted jan 31, 2018

Tea Time

Tea time met deze verrukkelijke (zelfgebakken) gevulde koeken 😍 Toch wel genieten tussen het studeren door…

doorLindy van Arkel Posted jan 30, 2018

Schuimblokken

De mini schuimblokken van Haribo kan ik verdragen deze zijn gemaakt met dextrose. Hier zit melkeiwit in, niet te verwarren met melksuiker (lactose). Soms kan dit zo lekker zijn!

doorLindy van Arkel Posted jan 29, 2018

Salted caramel bonbons

Salted caramel bonbons, fructosevrij en lactosevrij (JA, ECHT WAAR)!!!! Zie je deze bonbons en loopt het water je al in de mond? Nou dat is terecht want ze zijn FANTASTISCH! 😍 Ik ben een échte chocoholic en mis momenteel echt wel al die lekkere bonbons. Al pratende met mijn moeder kwamen we op een geniaal idee, maar ja, zou het uitvoerbaar zijn en nog belangrijker, zou het lekker zijn? Nou, de bonbons zijn gelukt en ze zijn niet lekker maar gewoonweg HEMELS!!! Bonbons van pure chocolade Fructoosje en een fantastische caramelvulling van gedroogde suikerstroop and more.

 

doorLindy van Arkel Posted jan 28, 2018

Limburgse fruitvlaai

Een heel speciale blog vandaag! Wil jij weten hoe je een echte Limburgse fruitvlaai maakt die ook jij kunt eten? Bekijk de video, dan zie je hoe je het moet doen en wat je ervoor nodig hebt. Succes! Enne…. resultaten mogen gepost worden en deze post mag worden gedeeld! #fructosevrij#lactosevrij

https://www.youtube.com/watch?v=KYmPMu3MNzM&t=5s 

doorLindy van Arkel Posted jan 27, 2018

Limburgse fruitvlaai

Meer weten over deze LIMBURGSE FRUITVLAAI?? Volg Lintolerantie op Instagram voor de eerste hint (vanavond!) over de SPECIALE blog morgen……

 

doorLindy van Arkel Posted jan 26, 2018

Geitenkaashapje

Een lekker hapje voor een vrijdagavond? Zo begin je het weekend extra goed! Bladerdeeg vullen met een lepeltje rijststroop, zachte geitenkaas en wat stukjes walnoot, even de oven in en smullen maar… Let op 🚨, niet iedereen kan zachte geitenkaas verdragen bij een lactose intolerantie

doorLindy van Arkel Posted jan 25, 2018

Suiker uit glucosestroop

Glucosestroop is een mengsel van glucose, maltose, maltotriose en hogere glucoseoligomenen. Dit mengsel komt voornamelijk in droge poedervorm. Glucosestroop in poedervorm wordt ook wel maltodextrine genoemd. Wordt o.a. uit maïs of aardappelzetmeel gemaakt. Glucosestroop wordt verdragen door mensen met een fructose intolerantie.
Wij gebruiken dit het meest als zoetmaker in onze recepten, natuurlijk kan dit niet met alles. Verkrijgbaar bij Fructoosje!

 

doorLindy van Arkel Posted jan 24, 2018

Vanille-yoghurt vla

Home made vanille vla! Met een beetje lactosevrije yoghurt heb je natuurlijk vanille-yoghurt vla. Een toetje waar je mij altijd voor wakker mag maken 😍 #fructosevrij #lactosevrij

doorLindy van Arkel Posted jan 23, 2018

Spaghetti

Spaghetti van groente (wortel en courgette) met een heerlijke saus van (tomaat en kaas), een geslaagd avondmaal!!! Helaas kan niet iedereen met een fructose intolerantie tomaat verdragen. Ik kan een kleine hoeveelheid tomaat verdragen en gecombineerd met heerlijke kruiden, lactosevrije kaas en lactosevrije crème fraîche is dit een perfecte saus 😍

doorLindy van Arkel Posted jan 22, 2018

Zuurvlees

Ten eerste BEDANKT VOOR DIT FANTASTISCHE BEREIK, de 300 VOLGERS zijn een feit! Zoals beloofd het overheerlijke RECEPT VAN HET ZUURVLEES…
Heb je een fructose intolerantie let dan op het sirene teken 🚨 bij ontbijtkoek en lees goed de opmerking eronder.

Limburgs zuurvlees
voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kg runderriblappen, in blokjes
50 gram lactosevrije boter
250 ml witte wijnazijn
150 ml water
5 laurierblaadjes
5 jeneverbessen
4 kruidnagels
3 plakken ontbijtkoek 🚨, in blokjes
5 eetlepels rijststroop
1 flinke eetlepel suiker van gedroogde glucosesiroop
peper en zout

Bestrooi het vlees royaal met peper en zout en bak het in de boter rondom bruin. Schenk de witte wijnazijn en het water erbij en voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng dit aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 uur zachtjes sudderen.
Schep de ontbijtkoek, rijststroop en suiker bij het vlees. Doe het deksel op de pan en laat het vlees nog minstens 1½ uur, liefst nog 2 uur, zachtjes sudderen. Schep af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe. Lekker met friet en een salade.

🚨Ontbijtkoek uit de winkel bevat, zover wij hebben kunnen nakijken, suiker dus ook fructose. Afhankelijk van je intolerantie zou je de Zero varianten van ontbijtkoek wel kunnen verdragen (hier zit nog wel iets van fructose in) maar helaas is dat een kwestie van uitproberen. Zelf ontbijtkoek maken is de veiligste manier omdat je dan weet wat erin zit. Laten wij nou een heerlijk RECEPT HEBBEN VAN ONTBIJTKOEK, ZIE mijn volgende BLOG!