Blog

doorLindy van Arkel Posted mrt 15, 2018

Mijn mama kan alles

Het recept van de pepermunt is gelukt, woehoeee. Tijd voor een ‘frisse’ adem? Deze pepermunt is net zo lekker als de ‘echte’ pepermunt. Ik vind het heerlijk om dit eens te kunnen pakken als je onderweg bent of een gesprek aan gaat.

doorLindy van Arkel Posted mrt 14, 2018

Nooit durven dromen

Door het DOLLE heen!!! Lintolerantie bereikte zo net de 500 VOLGERS. Wij vinden het FANTASTISCH dat we zoveel mensen mogen helpen en inspireren. Een echte MIJLPAAL en dat in 2,5 maand 🎉🎉🎉 Onwijs bedankt allemaal
doorLindy van Arkel Posted mrt 13, 2018

Thaise curry

Een heerlijke curry waarbij mama de thaisecurrypasta zelf maakt. Echt een hele grote aanrader!

doorLindy van Arkel Posted mrt 12, 2018

Site

Op www.lintolerantie.nl waren nog een aantal dingen die niet goed werkte. We hebben de site daarom iets aangepast zoals jullie op de foto kunnen zien, vanaf vanavond zal de site omgezet worden! Er kan een mogelijkheid zijn dat de site even niet werkt. Hopelijk gaan jullie er net zo van genieten als dat wij doen.

doorLindy van Arkel Posted mrt 11, 2018

Powerreep

Om morgen de week weer eens goed mee te beginnen, een heerlijke powerreep met een laagje chocola (natuurlijk fructose en lactosevrij).

 dd

doorLindy van Arkel Posted mrt 10, 2018

Last van angst of depressie?

Als je lichaam geen fructose kan opnemen kunnen er klachten ontstaan. Maar het zou er ook voor kunnen zorgen dat je je niet zo blij of gelukkig voelt, misschien zelfs (licht) depressief bent. Vrije fructose bindt zich goed aan tryptofaan, een aminozuur welke nodig is voor het gelukshormoon serotonine. Een onvoldoende toevoer van tryptofaan naar het bloed leidt tot een vermindering van de synthese van serotonine, waardoor symptomen van depressie kunnen ontstaan.

Ook ik heb dit ervaren, zelf dacht ik dat het kwam van het ongeluk want daar zouden al mijn klachten vandaan komen. Ik heb me hier een hele tijd voor geschaamd maar nu ik weet dat het door de fructose intolerantie komt is dit een hele grote opluchting. Hoe is dit bij jullie?

 

doorLindy van Arkel Posted mrt 9, 2018

Mijn lievelingseten: sushi 😍

Vandaag haalde we deze heerlijke love box bij Eddy’s Sushi in Venlo. Natuurlijk moet ik opletten met de sausjes, deze haal ik er zoveel mogelijk vanaf en geen mango voor mij. Maar een beetje aanpassen vind ik helemaal niet erg voor deze heerlijke sushi. 

doorLindy van Arkel Posted mrt 8, 2018

Gewicht

Sinds ik bezig ben met mijn dieet (lactose en fructosevrij eten) schommelt mijn gewicht. Ik val vooral af en probeer door dingen te bakken genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen maar op mijn oude gewicht kom ik niet meer, terwijl ik de gehele dag blijf eten… En ik niet sport. Het zal rondom gaan om 3-4 kilo lichter. Maar hoe kan dit?

  • In zuivelproducten en zeker in ‘volle’ producten zitten veel dikmakers zoals: vetten, koolhydraten en suikers.
  • Als je graag wilt afvallen zeggen ze vaak dat je het fruit weg moet laten door de bron van suikers die het bevat

Het is duidelijk dat je bij intoleranties veel voedingsmiddelen moet schrappen en dit veel kan doen met je lichaam, zowel er klachten verdwijnen. Hoe is dit bij jullie?

doorLindy van Arkel Posted mrt 7, 2018

Receptenboek Lintolerantie

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de uitgever voor het receptenboek Lintolerantie. We weten hoe we het boek vorm gaan geven en eind maart zullen we volop aan de slag gaan met onze eerste proefdag fotografie om jullie alvast een sneak preview te geven. In september zal het boek uitgebracht worden 😊 Nog een hoop werk aan de winkel maar wij zijn enthousiast en hebben er zin in! Hoe denken jullie hierover?
doorLindy van Arkel Posted mrt 6, 2018

Paasnestje

Wil je ook een lekker lente of paasrecept? Maak dan dit paasnestje van schuim met lemon curd. Zie hieronder het recept van het paasschuim. Het RECEPT van de LEMON CURD staat op de website www.lintolerantie.nl , wel moet je je dan registreren!

Paasschuim met lemon curd
voor ca. 20 stuks

Ingrediënten:
4 eiwitten
150 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
50 gram dextrose
10 gram maïzena
snuf zout
½ portie lemon curd

Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Klop het eiwit met een handmixer of kitchenaid bijna stijf. Meng de suiker, dextrose, maïzena en zout en voeg deze geleidelijk aan het eiwit toe. Klop tot de suiker helemaal is opnomen en het eiwit dikke pieken geeft. Doe dit over in een spuitzak met brede gekartelde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ringen van ca. 5 cm doorsnede op het bakpapier en droog ze ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de schuim helemaal afkoelen. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een bord. Doe een lepel lemon curd in het midden van de paasschuim.