Wat is het toch heerlijk om zuurvlees te eten met dit weer! Zuurvlees dat fructose- en lactosevrij is, weer zo’n recept waar je van kunt smullen MMM
Suiker is suiker… Een heel leerzaam en interessant filmpje!
Vandaag bestaat Lintolerantie alweer 2 weken! Graag horen we wat jullie vinden van Lintolerantie, geef uw mening bij de recensies die op de pagina Lintolerantie staat, ook kunt u een aantal sterren geven. Alvast bedankt!!
Wij geven jullie het donutrecept prijs omdat Lindy vandaag jarig is!
In maar liefst 10 stappen laten wij jullie zien hoe donuts te bereiden zijn. Het donutsrecept en de topping is fructose en lactosevrij. Laat de donuts jullie smaken!!!
Donuts
voor ca. 15 stuks
Ingrediënten:
40 ml lauwwarm water
9 gram gedroogde gist
100 ml lauwwarme lactosevrije melk
75 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
50 gram lactosevrije boter, gesmolten
1 theelepel vanille-extract
2 eieren
snuf zout
400 gram bloem, gezeefd
zonnebloemolie (of frituurolie)
Doe het lauwwarme water in een kom en doe de gist erbij. Laat dit 5 minuten staan en voeg dan de lauwwarme melk, suiker, boter, vanille-extract, eieren, zout en bloem toe. Mix dit met een mixer met kneedhaken op de laagste stand 4-5 minuten tot een slap maar klontvrij deeg. Het deeg moet makkelijk van de rand loslaten. Doe het deeg over in een ingevette kom en laat het afgedekt met een theedoek 1 uur op een warme en tochtvrije plaats rijzen.
Bestrooi het aanrecht met bloem en leg het deeg erop. Bestrooi de bovenkant van het deeg ook met wat bloem en rol het met een deegroller uit tot een dikte van 1 cm. Bestrooi regelmatig met bloem om vastplakken aan het aanrecht of de deegroller te voorkomen. Steek met een steker met een doorsnede van ca. 8 cm rondjes uit het deeg. Steek uit het midden met een steker een gat van ca. 2 cm. Leg de donuts op een met bloem bestrooide ondergrond, dek ze af en laat ze rijzen tot ze dubbel zo dik zijn geworden.
Verhit de zonnebloemolie tot 170 ˚C en bak de donuts in kleine porties in 4-5 minuten gaar en goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd een keer om. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en wat afkoelen. Dip ze direct met één kant in het glazuur (of andere topping) en laat ze helemaal afkoelen.
Tussen het rijzen door is er tijd om ‘glazuur’ te maken. Op de foto zie je 4 verschillende toppings maar er zijn er natuurlijk nog veel meer;
1. De donkerbruine laag is gesmolten lactose- en fructosevrije pure chocolade (#Fructoosje) met een klontje lactosevrije boter erdoor geroerd.
Je kunt de donut ook besmeren met hazelnootpasta. Deze hazelnootpasta kunt je lactose- en fructosevrij kopen bij #Fructoosje of je maakt hem zelf (dit recept komt ook in het boek dat uit gaat komen!!!).
2. De witgele strepen is witte chocolade (lactose- en fructosevrij verkrijgbaar bij #Fructoosje). Breek 50 gram witte chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie met een eetlepel rijststroop. Hierna overdoen in een klein spuitzakje (of snoepzakje of zipperzakje) en een klein puntje eraf knippen. Garneer de donuts ermee maar werk snel want de chocolade stijft snel weer op.
3. De roze laag is gemaakt van 50 gram suiker van gedroogde glucosesiroop en een heeeeel klein beetje water. Voeg telkens maar een theelepel water toe en roer heel goed door voor je weer wat water toevoegt. Kleur het glazuur met voedingskleurstof en bestrijk of dip de donuts met het glazuur.
4. De gepoederde donut is door suiker van gedroogde glucosesiroop gehusseld.
[metaslider id=”76″]
Morgen is het zover!!! Het WINNENDE RECEPT van de high tea komt online. Ik ben erg benieuwd wat jullie missen om te eten (zonder klachten). Graag gaan wij hiermee aan de slag en wie weet wordt dit een heerlijk nieuw recept! Dit kan gaan over de lactose en/of fructose intolerantie. Wat missen jullie het meest?
Wat eet ik dit graag! Kan gewoon met lactose vrije producten en kies de juiste groente die je kunt verdragen bij fructose intolerantie.
Het recept van de courgette risotto
voor 4 personen
Ingrediënten
1 grote courgette, in blokjes
400 gram risotto
1 eetlepel olijfolie
200 ml fructosearme droge witte wijn
ca. 1,2 liter groentebouillon (warm)
1 eetlepel gedroogde of verse peterselie
50 gram lactosevrije boter, op kamertemperatuur en in blokjes
50 gram lactosevrije geraspte kaas
Verhit de olie en bak de courgette ca. 3 minuten al omscheppend. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. Afblussen met de wijn en blijven roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat zachtjes en onder regelmatig roeren koken. Als de bouillon door de rijst is opgenomen weer een scheut bouillon toevoegen en al roerende op laten nemen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. De rijst moet vochtig blijven. Roer de boter, peterselie en geraspte kaas door de risotto en serveer direct.
Heerlijke kipsaté van kippendijen, ontzettend mals! Met een aangepaste marinade ivm met de fructose intolerantie, de marinade bestaat uit: soyasaus, citroensap, knoflook, rood pepertje, water en gember.
Sinds ik bekend ben met mijn fructose intolerantie heb ik ontdekt dat ik broccoli minder goed kan verdragen. Als ik de steeltjes van de broccoli haal kan ik ze beter verdragen, wat een geluk want wat is het een verrukkelijke groente! Maar wat is dan het verschil met de roosjes (links van de foto) en steeltjes (rechts van de foto)? Het fructose gehalte is groter in de steeltjes dan in de roosjes. Het ligt dus aan de mate van je intolerantie of je wel of geen steeltjes kan verdragen. Natuurlijk moet je niet alle roosjes van de broccoli eten want dan kunnen de klachten alsnog opspelen. Let goed op welke mate van fructose je kan verdragen en probeer het uit.
Een heerlijk gerecht: FALAFEL waarbij alles home made 😍 Om je vingers bij af te likken!!! #falafel #flatbread #hummus #za’atar
Vul de enquete in om te stemmen op het recept dat jij zou willen!