De voorbereidingen voor morgen zijn getroffen, waar heb ik het over? Dat horen jullie morgen… Morgen komt er een ‘speciale’ blog voor jullie online. #bakken #fructosevrij #lactosevrij
Gezellig lunchen met vriendinnen is pas echt geslaagd als ik een lunchgerecht kan bestellen waar ik geen buikpijn van krijg. De sandwiches carpaccio van restaurant Central in Venlo was verrukkelijk, MMM. Maar het fijnste was nog dat ik geen buikpijn heb gehad! #brood#sla #komkommer #pijnboompitten #naturelchips #carpaccio#gerasptehardekaas #groenepesto #fructosevrij #lactosevrij
Waar sommige restaurants problemen zien, waren ze bij Rani ontzettend meedenkend. Wat heb ik hier fantastisch gegeten! #TikaMasala #fructosevrij #lactosevrij #geenbuikpijn
Houd je ook zo van croissantjes? Croissantjesdeeg verpakt in een blik is lekker handig en er zijn voldoende merken die ik mag hebben, yeah! Smeer voor de afwisseling wat chocoladepasta of jam op het deeg of leg er een plakje (harde) kaas op en rollen maar. LET OP: alleen chocoladepasta en jam die je mag hebben natuurlijk, deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Fructoosje of je moet net zo’n fantastische mama hebben als ik die eigen chocolade-hazelnootpasta voor je kan maken! Ivm de lactose-intolerantie maak je gebruik van een kaas die je met de kaasschaaf kan snijden, zachte kazen dus niet of die moeten lactosevrij zijn. #fructosevrij #lactosevrij
Iedereen die mij kent weet dat ik een groot sushi-fan ben. Na de positieve blaastest van de fructose intolerantie lag ik in een ziekenhuisbed, dit bleek voor mij puur vergif te zijn, tjonge wat was ik ziek. Toch kon ik nog een lach op mijn gezicht toveren want SUSHI kan nog wel toch? Ja!!! Het liefst sta ik zelf in de keuken sushi te rollen en dat heb ik nu weer gedaan, dat wordt smullen! Yammie!
Wat hoort bij oud op nieuw vieren? Juist, oliebollen natuurlijk!!! Laten we nu een heerlijk recept hebben zonder lactose, zonder fructose en suikervrij! Kun je tegen rozijntjes dan doe je er daar gewoon een paar van door het beslag.
P.S. geen gewone poedersuiker
Ingrediënten
250 ml lactosevrije melk
7 gram gedroogde gist
1 eetlepel dextrose
300 gram bloem
1 ei, losgeklopt
2 liter zonnebloemolie
Poedersuiker van rijsstroop
Zout
Graag stel ik mij eerst eens voor, mijn naam is Lindy en ik ben 24 jaar. Sinds de zomer van 2017 ben ik bekend met lactose en fructose intolerantie. Dan zult u zich afvragen of ik hier altijd last van heb gehad?! Nou nee, eigenlijk niet. Na een ongeluk in 2014 kreeg mijn gezondheid een vervelende wending, niet alleen had ik te kampen met een whiplash er ontstonden ook vage klachten. Klachten zoals: 24/7 hoofdpijn, 24/7 extreme moeheid, migraineaanvallen, buikpijn, opgeblazen buik, lastige en onvoorspelbare stoelgang, stemmingswisselingen, misselijk en benauwd zijn. Nu blijkt dat je lichaam anders kan gaan functioneren door bijvoorbeeld een klap van een ongeluk. Intoleranties worden vastgesteld door middel van een blaastest in het ziekenhuis. Intoleranties zijn niet makkelijk want wat mag je nu wel of niet eten? In de afgelopen maanden heb ik veel ontdekt in wat voor mij wel en niet werkt. Helaas heb ik bij een kleine inname van suiker(s) al veel last van mijn fructose intolerantie.
Gelukkig heb ik een moeder die getalenteerd is in de keuken, de meest goddelijke recepten kan schrijven en maken en daarbij ook nog eens diëtist is. De intoleranties maken de uitdaging in de keuken een stuk groter, bij ons thuis is het dan ook meestal in de keuken te doen.
Op deze pagina hoop ik mijn kennis van de intoleranties en het eten zonder suiker te kunnen delen met jullie, waarbij ook mijn dagelijkse eetpatroon te zien is.