Blog

doorLindy van Arkel Posted dec 2, 2018

Suiker van gedroogde glucosesiroop versus dextrose (druivensuiker)

We krijgen vaak de vraag wat dat nou is, die suiker van gedroogde glucosesiroop die wij veel in onze recepten gebruiken. Even terug naar de bron.
Dextrose wordt in de volksmond meestal druivensuiker genoemd, simpelweg omdat de druif een hoog gehalte dextrose bevat, meer dan andere soorten fruit. Dus vandaar de naam druivensuiker. In de loop van de tijd werd het veel te duur om dextrose uit druiven te winnen en zijn er andere technieken ontstaan. Hierdoor wordt dextrose nu voornamelijk gehaald uit zetmeel, met aardappel en maïs als koplopers. Met behulp van enzymen wordt het zetmeel afgebroken tot dextrose oftewel, en nu komt het, glucose… Dextrose is dus de natuurlijke vorm van glucose, as simple as that!

Suiker van gedroogde suikersiroop is eigenlijk gewoon dextrose maar wel met een belangrijk verschil! De fijne korrels van deze suiker maakt het gebruik heel handig èn deze suiker heeft een veel lager watergehalte dan dextrose en dat is wat wij heel goed kunnen merken in onze bakresultaten.

doorLindy van Arkel Posted nov 29, 2018

WINNAAR van de woordzoeker

De winnaar van de woordzoeker is Eef H.! Van harte gefeliciteerd met het winnen van een recept naar keuze. We nemen contact met u op.

doorLindy van Arkel Posted nov 27, 2018

AllergiePlatform

Het AllergiePlatform deelt ook informatie over fructose en lactose. De moeite waard om er eens op te kijken! Laten wij nou net ook op hun site staan met ons kookboek 🙂 Wil je het lezen? Lees het dan hier.

doorLindy van Arkel Posted nov 25, 2018

Doe mee!

Maak de woordzoeker en WIN een recept naar keuze!

Hoe doe je mee:

  • Maak de woordzoeker via deze link: klik hier
  • Maak een foto van de woordzoeker als je die gemaakt hebt (dit kan gewoon met je mobiele telefoon)
  • Deel de foto als reactie hieronder
  • Lintolerantie kiest 29 november één WINNAAR, als het er meerdere zijn zal er geloot worden
  • Lintolerantie neemt contact op met de winnaar en overhandigt het recept naar keuze
doorLindy van Arkel Posted nov 23, 2018

Tijdschrift Gezondnu

Een tijdje geleden had ik een interview met Gezondnu! De vraag was of ik mensen wilde inspireren met mijn verhaal omdat ze vonden dat ik zo positief in het leven sta met mijn intoleranties. WAUW dat vond ik gaaf. Het interview is heel mooi verwerkt in tekst, precies hoe ik het bedoel en ervaar!

doorLindy van Arkel Posted nov 22, 2018

Chaudfontaine met smaak

Misschien wisten jullie dit al maar misschien ook niet?! Chaudfontaine (licht bruisend) heeft wat smaakjes aan hun water die we bij een fructose intolerantie ook mogen. Zeker een aanrader!

doorLindy van Arkel Posted nov 19, 2018

Worteltaart met walnoten en gember

We maakte vandaag een heerlijke worteltaart (met walnoten en gember)! In ons kookboek Lintolerantie staat er ook een maar deze is NOG lekkerder. Lieve mensen die het kookboek hebben gekocht willen jullie het verbeterde recept van de worteltaart? Mail dan naar [email protected] en vraag voor het worteltaart recept. Dit geldt alleen voor de mensen die het kookboek Lintolerantie bij ons besteld hebben.

doorLindy van Arkel Posted nov 18, 2018

Een lekker ‘december-gebakje’?

December is een echte snoepmaand met al die feestdagen. In het Lintolerantie kookboek staan pepernoten, gevulde speculaas, (kerst)kransjes, stol etc. Aangezien ik een lekker ‘december-gebakje’ wilde voor de feestdagen heb ik 2 recepten gecombineerd en het is GODDELIJK LEKKER kan ik jullie vertellen. Heb je het Lintolerantie kookboek en wil jij nou ook zo’n ‘december-gebakje’? Combineer dan het recept van de pepernoten en de cheesecake! Maak het mengsel van de pepernoten, rol het uit en bak het als een plakkaat in de oven. Als je het uit de oven haalt heb je een ‘grote’ pepernotenkoek en maak hier de bodem mee voor de cheesecake. Volg voor de rest het cheesecake recept en je hebt iets GODDELIJKS klaar gemaakt…

doorLindy van Arkel Posted nov 15, 2018

Pepernoten dippen

De feestdagen komen er bijna aan. Ik at altijd de chocolade pepernoten uit de winkel maar omdat dat niet meer kan was ik afgelopen week in een creatieve bui. Daar zat ik dan op de bank met een schaaltje (eigen gebakken) pepernoten en een bakje gesmolten (fructose- en lactosevrije) chocola te smullen 🙂 Ik dipte de pepernoten in de chocola omdat ik geen zin had om ze nog te laten drogen.

doorLindy van Arkel Posted nov 13, 2018

Garnalenkroketten

Je kan wel zeggen dat ik dol ben op garnalenkroketten, ik heb al zoveel merken in mijn handen gehad en bij elk merk stond er wel een ingrediënt bij die ik niet kan verdragen. Jeetje wat kan ik dan balen want het is ook wel eens makkelijk om gewoon wat te kunnen kopen. We zouden Lintolerantie niet zijn als we de uitdaging er niet in zien. Hup daar gingen mama en ik weer de keuken in en tja, de garnalenkroketten zijn echt ONTZETTEND LEKKER en GOED gelukt!