Blog

doorLindy van Arkel Posted dec 7, 2019

Stem je mee?

Het blijft erom spannen… Wordt het de chocolade cheesecake of de blauwe bessen kruimel cheesecake? Stem je mee op de Poll van Facebook?

doorLindy van Arkel Posted dec 4, 2019

Suiker

Waarom stoppen fabrikanten suiker in ons eten? Suiker geeft textuur, voeding conserveert en het is zoet. Suiker is een smaakversterker dat is de reden dat er gebruik wordt gemaakt van suiker in onze voedingsmiddelen.

LET GOED OP! Want fabrikanten stoppen niet alleen suiker in snoep of koek. Maar ook in saus, boterhammenvlees en chips. Dus KIJK UIT! En lees altijd de ingrediƫntenlijst! Naar de tabellen kijken wat veel mensen doen heeft geen zin.

doorLindy van Arkel Posted dec 1, 2019

Kies welke cheesecake

Van welke cheesecake zou jij het recept willen hebben?
Van de chocolade- of blauwe bessen kruimel cheesecake? Stem op Facebook, het recept dat de meeste stemmen heeft komt op de website!

doorLindy van Arkel Posted nov 28, 2019

Teriyaki saus

Gisteravond maakte ik mijn eigen teriyaki saus, het was zo simpel en snel klaar. Het belangrijkste nog: heerlijk. Maken jullie ook altijd je eigen sauzen?

doorLindy van Arkel Posted nov 23, 2019

Decembercadeau

Heb je nog een decembercadeau nodig? Laat dit kookboek dan een leuk idee zijn! šŸ™‚ Bestel het kookboek op onze website en zet erbij of wij het voor u kunnen inpakken.

doorLindy van Arkel Posted nov 21, 2019

Functies suiker

Recepten aanpassen zodat ze fructosevrij zijn heeft vaak geen zin. Dit komt omdat suiker verschillende functies heeft. Dit maakte recepten schrijven voor ons ook een echte uitdaging.

Welke functies heeft suiker:
– Zoetstof
– Smaakmaker
– Vulmiddel
– Conserveermiddel
– Gelvormer
– Stabilisator
– Kleurmiddel
– Structuur

Naast deze functies is suiker ook heel goedkoop. Daarom zijn de prijzen van suiker of koek ook goed betaalbaar en daarbij lang houdbaar.

doorLindy van Arkel Posted nov 17, 2019

Uiteten

Sjonge jonge wat houd ik van uiteten. Maar met intoleranties is het niet altijd makkelijk. Bij eetcafetjes kom ik er zelf met de medewerkers wel uit. Als ik culinair ga eten moet ik zorgen dat zij alle informatie van mij hebben over lactose en fructose. Het is zo lastig omdat fructose bij iedereen anders is. Ik heb nu een standaard mail opgesteld die ik kan mailen met de informatie. Dit werkt uitstekend en geniet ik toch van het heerlijke eten, zonder klachten! Wat doen jullie als jullie gaan uiteten?

doorLindy van Arkel Posted nov 13, 2019

Recept kaneelbroodjes

Jeetje wat kreeg ik veel positieve reacties op mijn ‘uitprobeersel’ kaneelbroodjes. Dank jullie wel! Het kan er mooi uit zien, maar is het dan ook lekker? Uhm ONWIJS LEKKER! Een heel makkelijk en simpel recept.
Kijk hier voor het recept. Laat ze smaken šŸ™‚

doorLindy van Arkel Posted nov 10, 2019

Kaneelbroodjes

Vandaag probeerde ik een nieuw recept uit… Ik maakte namelijk kaneelbroodjes! Ze zijn onwijs lekker. Ik ga spoedig het recept uitwerken en het met jullie delen. Een hele fijne zondag allemaal!

Zie op Mijn Verhaal op Instagram de stappen van de kaneelbroodjes.

doorLindy van Arkel Posted nov 7, 2019

Mijn ervaring met diƫtisten

Mijn ervaring is dat niet alle diƫtisten op de hoogte zijn van wat een fructose intolerantie precies inhoudt. Natuurlijk zijn er ook diƫtisten die wel goede informatie delen. Een fructose intolerantie is niet alleen fruitsuiker(s). Zo hoor ik ook steeds vaker van volgers dat hun diƫtist heeft gezegd dat je wel kristalsuiker kunnen verdragen bij een fructose intolerantie. Deze mening deel ik zeker niet.

Daarbij is een fructose intolerantie voor iedereen anders. Dit maakt het niet makkelijk. Daarom wil ik vooral zeggen: vertrouw op jezelf en luister naar de signalen van je lichaam.