Blog

doorLindy van Arkel Posted nov 25, 2018

Doe mee!

Maak de woordzoeker en WIN een recept naar keuze!

Hoe doe je mee:

  • Maak de woordzoeker via deze link: klik hier
  • Maak een foto van de woordzoeker als je die gemaakt hebt (dit kan gewoon met je mobiele telefoon)
  • Deel de foto als reactie hieronder
  • Lintolerantie kiest 29 november één WINNAAR, als het er meerdere zijn zal er geloot worden
  • Lintolerantie neemt contact op met de winnaar en overhandigt het recept naar keuze
doorLindy van Arkel Posted nov 23, 2018

Tijdschrift Gezondnu

Een tijdje geleden had ik een interview met Gezondnu! De vraag was of ik mensen wilde inspireren met mijn verhaal omdat ze vonden dat ik zo positief in het leven sta met mijn intoleranties. WAUW dat vond ik gaaf. Het interview is heel mooi verwerkt in tekst, precies hoe ik het bedoel en ervaar!

doorLindy van Arkel Posted nov 22, 2018

Chaudfontaine met smaak

Misschien wisten jullie dit al maar misschien ook niet?! Chaudfontaine (licht bruisend) heeft wat smaakjes aan hun water die we bij een fructose intolerantie ook mogen. Zeker een aanrader!

doorLindy van Arkel Posted nov 19, 2018

Worteltaart met walnoten en gember

We maakte vandaag een heerlijke worteltaart (met walnoten en gember)! In ons kookboek Lintolerantie staat er ook een maar deze is NOG lekkerder. Lieve mensen die het kookboek hebben gekocht willen jullie het verbeterde recept van de worteltaart? Mail dan naar info@lintolerantie.nl en vraag voor het worteltaart recept. Dit geldt alleen voor de mensen die het kookboek Lintolerantie bij ons besteld hebben.

doorLindy van Arkel Posted nov 18, 2018

Een lekker ‘december-gebakje’?

December is een echte snoepmaand met al die feestdagen. In het Lintolerantie kookboek staan pepernoten, gevulde speculaas, (kerst)kransjes, stol etc. Aangezien ik een lekker ‘december-gebakje’ wilde voor de feestdagen heb ik 2 recepten gecombineerd en het is GODDELIJK LEKKER kan ik jullie vertellen. Heb je het Lintolerantie kookboek en wil jij nou ook zo’n ‘december-gebakje’? Combineer dan het recept van de pepernoten en de cheesecake! Maak het mengsel van de pepernoten, rol het uit en bak het als een plakkaat in de oven. Als je het uit de oven haalt heb je een ‘grote’ pepernotenkoek en maak hier de bodem mee voor de cheesecake. Volg voor de rest het cheesecake recept en je hebt iets GODDELIJKS klaar gemaakt…

doorLindy van Arkel Posted nov 15, 2018

Pepernoten dippen

De feestdagen komen er bijna aan. Ik at altijd de chocolade pepernoten uit de winkel maar omdat dat niet meer kan was ik afgelopen week in een creatieve bui. Daar zat ik dan op de bank met een schaaltje (eigen gebakken) pepernoten en een bakje gesmolten (fructose- en lactosevrije) chocola te smullen 🙂 Ik dipte de pepernoten in de chocola omdat ik geen zin had om ze nog te laten drogen.

doorLindy van Arkel Posted nov 13, 2018

Garnalenkroketten

Je kan wel zeggen dat ik dol ben op garnalenkroketten, ik heb al zoveel merken in mijn handen gehad en bij elk merk stond er wel een ingrediënt bij die ik niet kan verdragen. Jeetje wat kan ik dan balen want het is ook wel eens makkelijk om gewoon wat te kunnen kopen. We zouden Lintolerantie niet zijn als we de uitdaging er niet in zien. Hup daar gingen mama en ik weer de keuken in en tja, de garnalenkroketten zijn echt ONTZETTEND LEKKER en GOED gelukt!

doorLindy van Arkel Posted nov 11, 2018

Samenwerking met Disolut

Een tijdje geleden had ik het over Disolut. Ondertussen zijn we al een tijdje verder en daar ligt het dan! Met Disolut hebben wij een klein kookboekje gemaakt. Er staan recepten in van het kookboek Lintolerantie, maar de recepten zijn iets aangepast. De recepten worden lactosevrij gemaakt door de lactase druppels van Disolut en hoe dat werkt staat verder in het boekje uitgelegd. Ook ons Lintolerantie kookboek staat erin vermeld, met een code waardoor mensen ons kookboek kunnen bestellen en een flesje met druppels gratis erbij krijgt. Hoe leuk is dat, wij zijn trots!

Dit boekje is niet te koop maar voor het gebruik van Disolut, ons Lintolerantie kookboek is wel te koop 🙂

doorLindy van Arkel Posted nov 8, 2018

Gedroogde glucosesuiker

In ons Lintolerantie kookboek maken we over het algemeen alleen gebruik van gedroogde glucosesuiker. De gedroogde glucosesuiker zorgt voor de beste bakresultaten, want ja suiker is een bindmiddel dus als je kristalsuiker niet meer kunt gebruiken moet je gaan proberen. Wij merkte dat dextrose vaak zorgt voor een droger resultaat, geen ‘knak’ in je koekje of de cake rijst veel minder mooi. Het kan dus wel maar houdt rekening met een minder mooi en lekker resultaat. Door gedroogde glucosesuiker te gebruiken in onze recepten lukt het wel en het is echt zo ENORM LEKKER! Ik krijg veel de vraag van mensen waar de gedroogde glucosesuiker te koop is. Deze is te koop bij Fructoosje (waar ze nog meer lekkere fructose- en lactosevrije producten hebben) en bij Kaufland in Duitsland. De gedroogde glucosesuiker is van het merk Frusano en het heet op de verpakking Getreidezucker.

doorLindy van Arkel Posted nov 6, 2018

Interview met Disolut

Een aantal weken geleden heb ik jullie gevraagd of jullie vragen hadden over Disolut. Disolut geeft antwoord, lees hieronder:

Lutomerase bevat 7500 enzym units, Fructolizer 1500 enzym units per capsule.
Grappige is dat Fructolizer de naam Glucose Isomerase gebruikt voor het enzym en wij Xylose Isomerase, met beide namen wordt hetzelfde enzym bedoelt.

Qua hulpstoffen is er een klein verschil, wij gebruiken calcium, dit omdat mensen met gevoelige darmen last kunnen krijgen van cellulose.

Lutomerase zet de fructose in de darm om in glucose. Glucose wordt wel makkelijk in de bloedbaan opgenomen. Hierdoor gaat er geen onverteerde fructose van de dunne darm naar de dikke darm. Probleem is namelijk dat in de dikke darm de fructose een anaeroob gistings proces ondergaat waarbij er veel gas (winderigheid. opgezette buik en buikpijn) en zuren (diarree/ pijnlijke stoelgang) kan ontstaan.

Vloeibare Lutomerase: dat is wel een heel leuk idee! We beloven niks, maar gaan dit zeker onthouden!