Blog

doorLindy van Arkel Posted nov 4, 2018

Kookboek inpakken als cadeau voor de feestdagen

De feestdagen komen er alweer bijna aan. Dacht u eraan om het Lintolerantie kookboek cadeau te doen? Dan kunt u ervoor kiezen om het door ons in te laten pakken met een leuk sinterklaas- of kerstpapiertje erom heen! Zo helpen we sinterklaas en de kerstman ook een beetje. Zou u dit willen?

Het kookboek is hier te koop en zet bij de bestelling als notitie dat u het ingepakt wil hebben met een sinterklaas- of kerstpapiertje.

doorLindy van Arkel Posted nov 1, 2018

Waardering

Een intolerantie is misschien niet makkelijk maar met ons kookboek Lintolerantie wordt het net iets makkelijker. Zo was ik op de verjaardag van mijn neef en zijn vriendin en zij verraste mij met de kruimelvlaai uit het kookboek! Zij waren creatief geweest en had druivensuiker/dextrose gehaald omdat dit makkelijker te krijgen is. Op het bakresultaat zal het ‘iets’ effect hebben maar ik vond het heerlijk en zo ontzettend lief dat zij de moeite voor mij genomen hadden. Mijn hart maakt toch een sprongetje uit liefde en waardering šŸ™‚ Ook hadden ze nog een heerlijke zelf gemaakte maaltijd met onze recepten (die niet in ons kookboek staan), wat u ziet is falafel met vanalles erbij, het was heerlijk!

 

doorLindy van Arkel Posted okt 30, 2018

Gekochte pepernoten

Na een tip van een volger haalde mijn oma heerlijke (gekochte) pepernoten bij Gentiaan Reformdrogisterij in Den Bosch, die bij een fructose- en lactose intolerantie mag. Ik kan ze goed verdragen en hoe fijn is het om weer eens pepernoten te kopen. Toch raad ik jullie allemaal aan om ook de pepernoten uit het Lintolerantie kookboek te proberen want ik vind ze nog net iets lekkerder! Maar voor het gemak is deze zak met pepernoten wel eens fijn šŸ™‚ Ze zijn ook te koop bij Rozemarijn en Thijm.

doorLindy van Arkel Posted okt 28, 2018

Hoe lees ik etiketten?

Al een aantal keer heb ik gemerkt dat mensen niet weten hoe ze etiketten moeten lezen en ik hoop dat de meeste dit wel goed doen! Vaak kijken mensen naar het tabel dat erop staat. NEE dat moet juist niet! Kijk naar de ingrediƫnten die erop staan (zoals op de foto). Het ingrediƫnt dat als eerste erop staat: daar zit het meeste van in het product, bij het product op de foto is dat dus suiker. Hoe verder het ingrediƫnt achteraan staat hoe minder er in zit, bij het product op de foto is dat dus zeezout. Dit product kan ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie NIET verdragen omdat er suiker in zit en veel ook! Dit dus als voorbeeld. Hieronder heb ik nog een aantal voorbeelden.

 

Je kijkt naar de ingrediƫnten zoals op de foto hierboven, dit product kan ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie niet verdragen.

Je kijkt NIET naar het tabel want dit wil niks zeggen over de ingrediƫnten die erin zitten.

Je kijkt naar het bovenste stuk (de ingrediƫnten) en niet naar het onderste stuk (de tabel). Bij een fructose- en lactose intolerantie kan ik deze goed verdragen. Dit zijn de chocolade smileys van Fructoosje.

doorLindy van Arkel Posted okt 26, 2018

Falafel

Wij eten graag vegetarisch en als wij dat doen dan we het goed… Falafel staat bij ons dan op nummer 1 en dat home made, ook zelfgemaakte hummus is dan een must en de rest… Ik lik mijn vingers erbij af en stop niet met eten voor ik buikpijn heb van de falafel, erg he?! Nee dat is geen buikpijn van de fructose- of lactose šŸ˜›

doorLindy van Arkel Posted okt 23, 2018

Kruiden

Verse kruiden ruiken zooooooo lekker!! Aangezien ik met mijn fructose intolerantie niet tegen ui kan en er vaak in (kant en klare) kruidenmengsels ui zit, meng ik voortaan zelf mijn kruiden. Ik heb een kruidenkar met 3 verdiepingen (zie foto). Ui en knoflook zijn vaak smaakmakers in het eten en het kan zijn dat je bij een fructose intolerantie niet tegen ui of knoflook kan. Door zelf je kruiden te mengen breng je meer smaak aan je eten.Ā Ik kan het iedereen aanraden!

doorLindy van Arkel Posted okt 21, 2018

Lage bloedsuikerwaarden

Heeeeel af en toe heb ik een lage bloedsuikerwaarden, dan grijp ik echt naar ALLES wat ZOET is met mijn trillende handjes. Ik noem het een echte vreetkick… Dit doe ik natuurlijk met de snoepjes die je bij een fructose- en lactose intolerantie kan verdragen, vaak zijn deze gemaakt met dextrose/druivensuiker.
Als ik zo’n lage bloedsuikerwaarden heb ga ik trillen, zweten, heb ik een honger gevoel en voel ik mij licht in mijn hoofd.Ā Als ik genoeg snoep heb gegeten voel ik me weer een stuk beter. De glucose in mijn lijf is dan weer op pijl.

Na onderzoek zie ik dat mensen met diabetes hier ook last van hebben en dan druivensuikers eten, het wordt ook een hypo genoemd.Ā Herkennen jullie dit bij een fructose intolerantie?

doorLindy van Arkel Posted okt 19, 2018

Wisten jullie dat?

Wisten jullie dat er fructose- en lactosevrije recepten staan op de Lintolerantie site? U hoeft alleen een account aan te maken om naar de recepten te gaan. Zie hier. U kunt smullen van snoep, koekjes, hoofdgerechten tot toetjes. Ā Laat het smaken šŸ™‚

doorLindy van Arkel Posted okt 16, 2018

Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diƫtetiek

Het blijft GAAF! Ook Nederlands Tijdschrift voor Voeding & DiĆ«tetiek hebben tijd genomen voor Lintolerantie. Zie hierĀ wat zij over Lintolerantie hebben geschreven šŸ™‚

doorLindy van Arkel Posted okt 14, 2018

Verkoop kookboek

Ondertussen zijn we over de 800 volgers heen, daar zijn wij onwijs blij mee! Bedankt allemaal.

Toch verbaast het ons hoe de verkoop van ons Lintolerantie kookboek loopt. Wij hadden op een flinke storm gehoopt, vooral ook van onze volgers. De storm was maar een heel klein briesje en we willen graag weten waarom we dat verkeerd ingeschat hebben. Wij zijn al druk bezig met het ontwikkelen van recepten voor het vervolg kookboek, maar dat heeft zo weinig zin. Daarom vragen wij u onze enquĆŖte in te vullen. Heeft u 2 minuten de tijd om onze vragen te beantwoorden?

Mail de antwoorden naar: info@lintolerantie.nl
Dit zijn de vragen:

  1. Heeft u ons kookboek gekocht? Zo niet, wat maakt dat u het kookboek niet koopt?
  2. Wat zijn uw verwachtingen van het kookboek?
  3. Wat vindt u van de prijs van 27,95 euro?
  4. Wat kunnen wij verbeteren met een vervolg kookboek?
  5. Hoe kunnen wij onze doelgroep beter bereiken?
  6. Heeft u nog overige opmerkingen voor ons?