Blog

doorLindy van Arkel Posted dec 10, 2018

Kersttip 🎄🎄🎄

Hebben jullie de kerstboom al staan? En liggen er al cadeautjes onder? Zo niet dan weet ik wel wat leuks! Wat dacht u aan het Lintolerantie kookboek… We kunnen het zelfs voor u inpakken met een leuk kerstpapiertje! Zou u dit willen?

Het kookboek is hier te koop en zet bij de bestelling als notitie dat u het ingepakt wil hebben met een kerstpapiertje.

doorLindy van Arkel Posted dec 8, 2018

Dagje uit

Vandaag was ik in de Efteling. Mijn vriend wilde graag het snoepwinketje bekijken. Overal waar je keek lag snoep… Het water liep mij in de mond. Maar ik kon het goed weerstaan. Ik snap dat dat voor kinderen een stuk lastiger zou zijn! Gelukkig neem ik altijd genoeg lekkere dingen voor mezelf mee. Mijn broodtrommeltje zat vol met allerlei lekkers, zodat ik kan kiezen waar ik zin in heb. Wel haalde ik mij een heerlijke aardappel twister. We hebben genoten vandaag met de gezellige wintersfeer in de winterefteling! Hoe ervaren jullie een dagje uit met intoleranties?

doorLindy van Arkel Posted dec 5, 2018

Sinterklaasavond

Sinterklaasavond breekt alweer bijna aan! Wij hebben een heerlijke gevulde speculaas en pepernoten gebakken. Wij maken deze avond altijd extra gezellig met familie, eten en cadeaus. Hebben jullie ook iets lekkers gebakken voor vanavond uit het Lintolerantie kookboek?

Fijne sinterklaasavond allemaal 🙂

doorLindy van Arkel Posted dec 2, 2018

Suiker van gedroogde glucosesiroop versus dextrose (druivensuiker)

We krijgen vaak de vraag wat dat nou is, die suiker van gedroogde glucosesiroop die wij veel in onze recepten gebruiken. Even terug naar de bron.
Dextrose wordt in de volksmond meestal druivensuiker genoemd, simpelweg omdat de druif een hoog gehalte dextrose bevat, meer dan andere soorten fruit. Dus vandaar de naam druivensuiker. In de loop van de tijd werd het veel te duur om dextrose uit druiven te winnen en zijn er andere technieken ontstaan. Hierdoor wordt dextrose nu voornamelijk gehaald uit zetmeel, met aardappel en maïs als koplopers. Met behulp van enzymen wordt het zetmeel afgebroken tot dextrose oftewel, en nu komt het, glucose… Dextrose is dus de natuurlijke vorm van glucose, as simple as that!

Suiker van gedroogde suikersiroop is eigenlijk gewoon dextrose maar wel met een belangrijk verschil! De fijne korrels van deze suiker maakt het gebruik heel handig èn deze suiker heeft een veel lager watergehalte dan dextrose en dat is wat wij heel goed kunnen merken in onze bakresultaten.

doorLindy van Arkel Posted nov 29, 2018

WINNAAR van de woordzoeker

De winnaar van de woordzoeker is Eef H.! Van harte gefeliciteerd met het winnen van een recept naar keuze. We nemen contact met u op.

doorLindy van Arkel Posted nov 27, 2018

AllergiePlatform

Het AllergiePlatform deelt ook informatie over fructose en lactose. De moeite waard om er eens op te kijken! Laten wij nou net ook op hun site staan met ons kookboek 🙂 Wil je het lezen? Lees het dan hier.

doorLindy van Arkel Posted nov 25, 2018

Doe mee!

Maak de woordzoeker en WIN een recept naar keuze!

Hoe doe je mee:

  • Maak de woordzoeker via deze link: klik hier
  • Maak een foto van de woordzoeker als je die gemaakt hebt (dit kan gewoon met je mobiele telefoon)
  • Deel de foto als reactie hieronder
  • Lintolerantie kiest 29 november één WINNAAR, als het er meerdere zijn zal er geloot worden
  • Lintolerantie neemt contact op met de winnaar en overhandigt het recept naar keuze
doorLindy van Arkel Posted nov 23, 2018

Tijdschrift Gezondnu

Een tijdje geleden had ik een interview met Gezondnu! De vraag was of ik mensen wilde inspireren met mijn verhaal omdat ze vonden dat ik zo positief in het leven sta met mijn intoleranties. WAUW dat vond ik gaaf. Het interview is heel mooi verwerkt in tekst, precies hoe ik het bedoel en ervaar!

doorLindy van Arkel Posted nov 22, 2018

Chaudfontaine met smaak

Misschien wisten jullie dit al maar misschien ook niet?! Chaudfontaine (licht bruisend) heeft wat smaakjes aan hun water die we bij een fructose intolerantie ook mogen. Zeker een aanrader!

doorLindy van Arkel Posted nov 19, 2018

Worteltaart met walnoten en gember

We maakte vandaag een heerlijke worteltaart (met walnoten en gember)! In ons kookboek Lintolerantie staat er ook een maar deze is NOG lekkerder. Lieve mensen die het kookboek hebben gekocht willen jullie het verbeterde recept van de worteltaart? Mail dan naar info@lintolerantie.nl en vraag voor het worteltaart recept. Dit geldt alleen voor de mensen die het kookboek Lintolerantie bij ons besteld hebben.