Buikklachten met stress?

doorLindy van Arkel

Buikklachten met stress?

Zelf merk ik dat ik meer buikklachten heb als ik stress ervaar. Laatst las ik een artikel van het tijdschrift PDS: Prikkels. Hierin werd wat ik vaker merk: “dat mijn buik nog heftiger reageert als ik stress heb” bevestigd. Je lichaam geeft signaalstoffen af die invloed hebben op je stresservaring, hier reageren ook je darmen op. Signaalstoffen zoals: hormonen en adrenaline.
Nu ik aan het afstuderen ben merk ik dat dingen die ik (normaal) beperkt kan verdragen zelfs verkeerd gaan. Het is dus extra opletten welke hoeveelheden ik ervan eet.

PDS: Prikkels is een tijdschrift dat gaat over het prikkelbare darm syndroom, hier heb ik zelf geen last van maar er staan leuke weetjes over hoe je buik reageert op voedsel.

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie