Wat eet ik dit graag! Kan gewoon met lactose vrije producten en kies de juiste groente die je kunt verdragen bij fructose intolerantie.
Het recept van de courgette risotto
voor 4 personen
Ingrediënten
1 grote courgette, in blokjes
400 gram risotto
1 eetlepel olijfolie
200 ml fructosearme droge witte wijn
ca. 1,2 liter groentebouillon (warm)
1 eetlepel gedroogde of verse peterselie
50 gram lactosevrije boter, op kamertemperatuur en in blokjes
50 gram lactosevrije geraspte kaas
Verhit de olie en bak de courgette ca. 3 minuten al omscheppend. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. Afblussen met de wijn en blijven roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat zachtjes en onder regelmatig roeren koken. Als de bouillon door de rijst is opgenomen weer een scheut bouillon toevoegen en al roerende op laten nemen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is. De rijst moet vochtig blijven. Roer de boter, peterselie en geraspte kaas door de risotto en serveer direct.
Over de auteur