Gedroogde glucosesuiker

doorLindy van Arkel

Gedroogde glucosesuiker

In ons Lintolerantie kookboek maken we over het algemeen alleen gebruik van gedroogde glucosesuiker. De gedroogde glucosesuiker zorgt voor de beste bakresultaten, want ja suiker is een bindmiddel dus als je kristalsuiker niet meer kunt gebruiken moet je gaan proberen. Wij merkte dat dextrose vaak zorgt voor een droger resultaat, geen ‘knak’ in je koekje of de cake rijst veel minder mooi. Het kan dus wel maar houdt rekening met een minder mooi en lekker resultaat. Door gedroogde glucosesuiker te gebruiken in onze recepten lukt het wel en het is echt zo ENORM LEKKER! Ik krijg veel de vraag van mensen waar de gedroogde glucosesuiker te koop is. Deze is te koop bij Fructoosje (waar ze nog meer lekkere fructose- en lactosevrije producten hebben) en bij Kaufland in Duitsland. De gedroogde glucosesuiker is van het merk Frusano en het heet op de verpakking Getreidezucker.

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie