Hoe ging mijn blaastest bij de lactose intolerantie?

doorLindy van Arkel

Hoe ging mijn blaastest bij de lactose intolerantie?

Persoonlijk ken ik redelijk wat mensen met een lactose intolerantie, maar zelf had ik nooit last van mijn buik.

Sinds mijn ongeluk in 2014 kreeg ik niet alleen een whiplash maar ook andere vage klachten die niet te verklaren waren. Na het avondeten drink ik altijd graag een cappuccino met een stukje chocola. Steeds vaker merkte ik dat ik daarna last van mijn buik en darmen had. Na klachten van anderen te hebben gehoord (die lactose intolerantie hebben) begon er toch iets te dagen… Bij de MDL-arts werd ik doorverwezen voor een blaastest voor fructose (waar ik eerder over blogde) en lactose intolerantie. De lactosetest gaat hetzelfde als de fructosetest. In het ziekenhuis moest ik eerst blazen in een blaaspijpje met daaraan een meetapparaat, nuchter had ik een waarde van 10.

Na het nuttigen van een drankje van pure lactose moet ik elk half uur blazen (2 uur lang). Als je over de waarde van 40 komt kan je spreken van een intolerantie. Het eerste uur had ik eigenlijk nergens ‘last’ van, ook de blaastesten lieten een waarde zien onder de 40. Eigenlijk snapte ik er niks van… Maar ik wachtte het maar af. Na 1,5 uur zat ik dan toch op een waarde van 40, en begon ik een gekgevoel te ervaren in mijn buik, zal het dan toch? Bij de laatste keer blazen was de waarde al flink omhoog geschoten… Ja ik heb lactose intolerantie maar mijn reactie was wat later. Tegenwoordig merk ik dat mijn reactie op de lactose sneller komt, best logisch natuurlijk omdat ik geen lactose meer in mijn lichaam heb.

Hoe was dit bij jullie?

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie