Ik blijf nog lekker stoeien

doorLindy van Arkel

Ik blijf nog lekker stoeien

Zoals ik al eens vertelde blijf ik stoeien met welke pillen voor mij werken bij mijn fructose intolerantie. Ik ben zelf het meest positief over Fructolizer (zie de foto) maar ik toch blijf ik ermee stoeien. Ik zeg altijd uitproberen, uitproberen en nog eens uitproberen. Dit vind ik echt zo en daarom doe ik dat zelf ook. Zaterdagavond gingen wij een heerlijk ijsje eten bij Clevers, ik pakte een bolletje aardbeienijsje (fructose- en lactosevrij) met natuurlijk fructose van de aardbeien die erin zitten. Bij dit ijsje kon ik het niet laten om 1 bolletje te bestellen van mijn lievelingsijsje (kiwi). Hierbij pakte ik een pil van de Fructolizer en een lactasepil. Mijn buik rommelde hoorbaar maar ik had geen problemen… De avond erna aten wij heerlijk asperges die ik al een stuk of 8 keer goed heb verdragen (dezelfde hoeveelheden), al naar 15 minuten kon ik naar de wc rennen en liep ik netjes gezegd ‘leeg’. Bah wat voelde ik mij ellendig… Alle klachten speelden weer op. Tot vandaag ben ik dus aan het stoeien wat ik kan eten. Elke dag eet ik een klein handje fruit dat ik goed kan verdragen zoals: blauwe bessen of frambozen. Helaas gaat dit de afgelopen dagen helemaal niet goed… Zelf denk ik dat het ligt aan dat mijn maag en darmen van streek zijn door het te veel innemen van fructose. Wat denken jullie?

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

4 comments so far

LoesGeplaatst op5:32 pm - jun 13, 2018

Heel herkenbaar! Blijft echt zoeken en uitproberen.

PetraGeplaatst op5:18 pm - jun 16, 2018

We weten nu 2 j dat mijn dochter fructose en lactose intolerant is in het begin kon ze ook nog een beetje fruit eten maar de laatste maanden kon het echt niet meer , we zijn nu in het uza terecht gekomen toch een van de grootste ziekenhuizen hier in België , en ze zou ook nog teveel fructose binnen krijgen , wij dachten dat ze al volledig fructose vrij at maar dat bleek niet zo te zijn … nu eventjes op een superstreng dieet en we hopen dat haar lichaam binnekort gerecepureerd is zodat ze toch weer eens terug kan proeven van een beetje fruit …. hopelijk ben je vlug terug beter ….
liefs Petra

    Lindy van ArkelGeplaatst op5:33 pm - jun 16, 2018

    Dankje, hopelijk hebben jullie ook snel de ‘goede’ weg gevonden voor en met je dochter. Voor iedereen is de fructose intolerantie anders en dat is vooral proberen. Veel succes en anders kan je mij altijd een mailtje sturen. Liefs Lindy

Geef een reactie