Onderzoek naar kool en broccoli

doorLindy van Arkel

Onderzoek naar kool en broccoli

Gister heeft Lintolerantie een blog over spitskool erop gezet, waardoor we verder onderzoek zijn gaan doen. Dit is de verklaring die wij hebben:

Kool
Kool bevat naast fructose ook galacto-oligosachariden (galactanen) zoals raffinose en stachyose. Hierdoor worden koolsoorten vaak ook minder goed verdragen.
Kool bevat in rauwe vorm gemiddeld 0,071 gram sacharose (hiervan is 50% fructose) en 1,29 gram fructose. Na verhitting beval kool geen sacharose meer en is het fructoseaandeel gedaald naar 1,03 gram.
De hoeveelheiod fructose in rauwe kool kan voor sommige dus net een trigger zijn.

Broccoli 
We hebben een nieuw onderzoek gevonden over broccoli (en broccolini). Deze is opnieuw getest waaruit blijkt dat de stengels helaas nog steeds hoog in fructose zitten. De zogenaamde roosjes zijn tot een flinke hand vol wel te verdragen voor fructose intoleranten.

Zie hier de link

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie