Paasnestje

doorLindy van Arkel

Paasnestje

Wil je ook een lekker lente of paasrecept? Maak dan dit paasnestje van schuim met lemon curd. Zie hieronder het recept van het paasschuim. Het RECEPT van de LEMON CURD staat op de website www.lintolerantie.nl , wel moet je je dan registreren!

Paasschuim met lemon curd
voor ca. 20 stuks

Ingrediënten:
4 eiwitten
150 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
50 gram dextrose
10 gram maïzena
snuf zout
½ portie lemon curd

Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Klop het eiwit met een handmixer of kitchenaid bijna stijf. Meng de suiker, dextrose, maïzena en zout en voeg deze geleidelijk aan het eiwit toe. Klop tot de suiker helemaal is opnomen en het eiwit dikke pieken geeft. Doe dit over in een spuitzak met brede gekartelde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ringen van ca. 5 cm doorsnede op het bakpapier en droog ze ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de schuim helemaal afkoelen. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een bord. Doe een lepel lemon curd in het midden van de paasschuim.

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie