Prikkelbaar darm syndroom en hoogsensitief

doorLindy van Arkel

Prikkelbaar darm syndroom en hoogsensitief

Na veel onderzoeken wordt er veel meer verband gezien tussen een prikkelbaar darm syndroom en hoogsensitieve personen.

Na mijn ongeluk vind ik het lastig om veel prikkels binnen te krijgen. Zo bedoel ik: harde geluiden, mensen die door elkaar praten etc.
Ik ben altijd iemand geweest die lijkt te voelen wat andere voelen. Bij mij lopen zo’n dingen uit op hoofdpijn en migraine. In bed liggen zonder prikkels is het beste wat ik dan kan doen… Raak ik overprikkeld? Ik denk het en ik herken mezelf steeds meer in een hoogsensitief persoon, ook al geef ik dat niet graag toe. Overprikkeling zorgt ook voor stress, wat ook weer effect heeft op je darmen.
Herken jij jezelf hierin? En zie je een verband?

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie