Prikkelbare Darm Syndroom

doorLindy van Arkel

Prikkelbare Darm Syndroom

Precies twee jaar geleden werd het bekend dat ik een fructose- en lactose intolerantie heb. Ondanks dat ik met dat dieet enorm verbeterde, bleef ik wisselend klachten hebben. Uiteindelijk wist ik het, van galactanen krijg ik ook klachten. Klachten zoals buikpijn en een opgeblazen gevoel. Na afspraken bij de MDL-arts in het ziekenhuis werd bekend dat ik ook last heb van een Prikkelbare Darm Syndroom. Aan de hand van een Fodmapdieet kan je heel ver komen. Doordat ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie al veel heb moeten proberen, heb ik er al enige ervaring mee.

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

2 comments so far

Jasmin De MulderGeplaatst op1:21 pm - sep 24, 2019

Hoi, ik ben Jasmin 26 jaar.
En al 2 jaar hevige klachten sinds dit jaar diagnose had van PDS syndroom.
Is zo ik al 6 weken low foodmap dieet doe samen met dieettiste.
Maar nog steeds heel veel klachten en hou mij strikt aan het dieet. Wat zou nog de trigger kunnen zijn?

Met vriendelijke groeten
De Mulder Jasmin

Geef een reactie