Chocolade lava taartje

Download het recept
Voor 6-8 stuks

Ingrediënten:
3 ei­e­ren
2 ei­dooi­ers
65 gram sui­ker van gedroogde glucosesiroop
125 gram lactose- en fructosevrije pu­re cho­co­la­de­
125 gram lactosevrije bo­ter
25 gram bloem

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Klop de ei­e­ren, de ei­dooi­ers en de sui­ker in een kom met een handmixer of kitchenaid dik, wit en ro­mig. Smelt de cho­co­la­de met de bo­ter op een matige warmtebron. Klop de ge­smol­ten cho­co­la­de ge­lei­de­lijk door het ei­meng­sel tot het mooi egaal is. Spa­tel de bloem er­door en schep het meng­sel in in­ge­vet­te soufflébakjes of koffiekopjes. Mooi af­strij­ken. Bak de taartjes 10-12 mi­nu­ten in de voor­ver­warm­de oven. Je kunt ze in de vorm serveren of storten op een bordje. De taartjes moeten nog lekker smeuïg zijn vanbinnen!