Churros

Ingrediënten
240 ml water
120 gram lactosevrije boter
2 gram zout
50 gram gedroogde glucosesuiker
130 gram bloem
3 eieren

Garneren:
50 gram gedroogde glucosesuiker
1 theelepel kaneelpoeder

Breng het water in een pan aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur zachter. Doe de boter, zout en suiker in de pan, blijf roeren tot alles opgelost is in het water. Vervolgens doe je de bloem erbij, blijf roeren tot het is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen (tip: doe het zo nodig in een kom dan koelt het sneller af). Meng de eieren er één voor een door, blijf roeren tot het ei is opgenomen en voeg dan pas het volgende ei erdoor.
Pak een spuitzak en knip de punt ervan af, zodat je de spuitmond erin kan doen. Doe het mengsel in de spuitzak en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast. Zet de frituurpan alvast aan op 160 graden.
Probeer eerst één churros uit in de frituurpan. Als de frituurpan warm is, knijp je tot 10 cm het mengsel in de frituurpan en knip het na die 10 cm af met een schaar. Laat het 6 minuten bakken, halverwege draai je de churros om. 
Als de churros klaar is leg je ze op een bord met een velletje keukenrol, hierdoor loopt het vet eruit. Draai de churros door de suiker met kaneel.