Havermoutkruimel met blauwe bessen

Gebruik een vorm van 20 X 20. 

Ingrediënten
– 25 gram bloem
– 80 gram havervlokken
– 100 gram gedroogde glucosesuiker
– 50 gram rijststroop
– Snuf zout
– 100 gram boter, gesmolten
Topping
– 100 gram taybessen jam van Frusano
– 70 gram blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de bloem, havervlokken, rijststroop, gedroogde glucosesuiker en zout in een kom door elkaar. Smelt de boter en voeg dit toe aan het mengsel. Roer dit mengsel goed door, zodat het goed gemengd is.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe het mengsel grotendeels in de bakvorm, houdt nog een beetje over voor de topping. Druk het mengsel met een lepel in de bakvorm stevig aan. Doe de jam over het mengsel, die je net in de bakvorm gedrukt hebt. Zorg dat de jam verdeeld is over het mengsel in het bakblik en strooi de blauwe bessen erover. Het mengsel wat nog over is in de kom, kan je met je handen over de blauwe bessen strooien. Bak de kruimelrepen 35 tot 40 minuten goudbruin. 

Laat de kruimelrepen afkoelen in de vorm. Als de kruimelrepen zijn afgekoeld snijdt je ze in 16 stukken. Je kunt de repen eruit halen.