Download het recept
Voor 1 stuk
Ook te gebruiken bij het zuurvleesrecept.
Ingrediënten:
250 gram volkoren tarwemeel
7 gram bakpoeder
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
2 theelepels gemalen nootmuskaat
snuf zout
200 ml lactosevrije melk
100 gram rijststroop
50 gram suiker uit gedroogde glucosesiroop
1 ei
2 theelepels cacaopoeder
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Meng het meel met de bakpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, nootmuskaat en zout. Klop de melk met de rijststroop, suiker, ei en cacaopoeder met een garde egaal. Schenk dit bij het meelmengsel en klop met de garde tot een dun klontvrij beslag.
Vet een cakeblik (inhoud 1 liter) in en leg er een stuk bakpapier in. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de ontbijtkoek 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de koek, als deze er droog uitkomt is de koek gaar. Haal hem hierna uit het cakeblik en laat op een taartrooster afkoelen. De korst van de ontbijtkoek is wat krokanter dan bij gekochte ontbijtkoek. Maar na een halve dag is de korst zacht!