Download het recept
Voor ca. 20 stuks
Ingrediënten:
4 eiwitten
150 gram suiker van gedroogde glucosesiroop
50 gram dextrose
10 gram maïzena
snuf zout
½ portie lemon curd (zie het recept lemon curd)
Verwarm de oven voor op 100 ˚C. Klop het eiwit met een handmixer of kitchenaid bijna stijf. Meng de suiker, dextrose, maïzena en zout en voeg deze geleidelijk aan het eiwit toe. Klop tot de suiker helemaal is opgenomen en het eiwit dikke pieken geeft. Doe dit over in een spuitzak met brede gekartelde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit ringen van ca. 5 cm doorsnede op het bakpapier en droog ze ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat het schuim helemaal afkoelen. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een bord. Doe een lepel lemon curd in het midden van het paasschuim.