1 eetlepel citroensap 1 ui, in stukken** 4 eetlepels azijn 125 ml water 1 eetlepel suiker van gedroogde glucosesiroop 1 eetlepel mosterd 4 eetlepels olijfolie ½ theelepel gemalen peper 1 theelepel zout ¼ theelepel cayennepeper 8 eetlepels tomatenketchup* 2 eetlepels worcestersaus 800 gram – 1 kg kipdijfilet
Extra nodig: een ovenvaste pan, een schone pot of (knijp)fles
Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
Breng in een ovenvaste pan het citroensap, de ui, de azijn, het water, de suiker, de mosterd, de olijfolie, de peper, het zout, de cayennepeper en de olijfolie aan de kook. Roer dit goed door en laat het, zonder deksel, 20 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de ketchup en de worcestersaus erdoor, breng weer aan de kook en neem de pan van de warmtebron.
Leg de kip erin en zorg dat deze goed bedekt is met de barbecuesaus. Zet de pan ca. 1 uur in de voorverwarmde oven.
Neem de kip uit de saus en pluk het vlees met 2 vorken uit elkaar.
Zeef de barbecuesaus en doe zoveel door de pulled chicken tot deze smeuïg is.
Schenk de rest van de barbecuesaus in een pot of (knijp)fles. Deze saus is in de koelkast zeker 2 maanden houdbaar.
Serveer de pulled chicken met gemengde sla en een pitabroodje.
*Het recept vind je op pagina 44 van het Lintolerantie kookboek.
** De ui wordt alleen gebruikt als smaakmaker. Wil je dit niet dan laat je hem weg.