Saucijzenbroodjes

Download het recept
Voor 10 stuks

Ingrediënten:
300 gram half-om-half gehakt
1 theelepel cayennepeper
½ theelepel nootmuskaat
3 eieren
4 eetlepels paneermeel
10 plakken bladerdeeg, ontdooid
zout

Kneed het gehakt met de cayennepeper, de nootmuskaat, twee eieren, het paneermeel en zout tot een smeuïg gehaktmengsel. Vorm van het gehakt 10 worstje of, nog makkelijker, doe het gehakt in een spuitzak met groot rond spuitmond.

Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht. Klop het resterende ei los en bestrijk de plakken bladerdeeg met het ei. Leg of spuit er een worstje op, ca. 2 cm van de rand. Klap het bladerdeeg over het worstje dubbel en druk het lichtjes aan. Druk met een vork het bladerdeeg op de rand goed aan, dat ziet er meteen leuk uit. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het losgeklopte ei en leg ze een kwartier in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ˚C.

Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze nogmaals met het losgeklopt ei. Bak ze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Warm zijn ze het lekkerst!