Voor dit recept heeft u ons kookboek Lintolerantie nodig.
Ingrediënten: Ingrediënten van de karamelsaus Ingrediënten van de zandkoekjes
Voor de topping: 80 gram (fructose- en lactosevrije) pure chocolade 40 gram lactosevrije boter 2 eetlepels gedroogde glucosesuiker
Maak de karamelsaus uit het kookboek Lintolerantie.
Doe de jampot met karamelsaus in de vriezer tot deze flink dik is maar nog wel net smeerbaar.
Maak de zandkoekjes uit het kookboek Lintolerantie, maar je hoeft ze niet in vormen uit te steken.
Rol het deeg van de zandkoekjes uit tot een groot geheel en schuif het in de oven.
Als de zandkoekjes zijn afgekoeld, snijd je ze met een mes in repen.
Leg de repen op een rooster met daaronder bakpapier.
Haal de karamelsaus uit de vriezer. De karamelsaus moet nu dikker zijn.
Strijk de karamelsaus in het midden van de zandkoekjes. Als de karamelsaus er niet afloopt, is de karamelsaus op de goede temperatuur.
Doe de chocolade, de boter en de suiker bij elkaar en verwarm het au bain marie.
De chocolade moet niet te warm zijn, als je de chocolade op je lippen legt met een lepel dan moet je de chocolade niet voelen.
Als de chocolade op de goede temperatuur is giet je het over de zandkoekjes en karamel heen. De chocolade die eraf loopt, loopt op je bakpapier, zo heb je minder rommel 😉
Smeer met je lepel langs de zijkanten van de koekjes, zodat de chocolade overal zit.