Spritsen

Lindy Van ArkeldoorLindy van Arkel

Spritsen

Het WINNENDE RECEPT is……. SPRITSEN!
Het recept is inmiddels helemaal naar onze zin, de spritsen zijn bros en knapperig en komen eng dicht in de buurt van de varianten met de ‘echte’ suiker. Enige waar niet aan te ontkomen is, is dat ze tijdens het bakken iets meer uitlopen dan de originele spritsen maar eigenlijk zien ze er nog steeds heel mooi uit. Ook leuk om ze in chocolade te dopen (en vooral heeeel lekker), lactose- en fructosevrij uiteraard!

Recept Sprits
voor ca. 18 stuks

Ingrediënten:

125 gram lactosevrije boter, op kamertemperatuur
100 gram suiker van gedroogde glucosesiroop (Fructoosje)
1 theelepel vanille-extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels lactosevrije melk
snuf zout
Eventueel chocola om te dopen (Fructoosje)

Roer de boter met een handmixer of een kitchenaid met vlinder op de laagste stand zacht en bijna wit. Dit duurt een paar minuten. Voeg de suiker, vanille-extract en zout toe en meng, nog steeds op de laagste stand, tot een mooi geheel. Voeg het bakmeel en de melk toe en meng dit er kort maar goed door. Doe het deeg over in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit nu zigzaggend twee lange repen van het deeg op de bakplaat. Mocht het deeg wat moeilijk te spuiten zijn leg het deeg dan heel kort, ca. 5 seconden, in de magnetron zodat je het deeg net wat makkelijk kunt spuiten.
Bak de sprits 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn en de randjes knapperig beginnen te worden. Zodra je ze uit de oven haalt direct met een scherp mes in repen snijden, als je te lang wacht is het niet meer snijdbaar. Laat ze afkoelen. Je kunt eventueel een deel van de sprits in de (getempereerde) chocolade dopen

 

Over de auteur

Lindy Van Arkel

Lindy van Arkel administrator

    Geef een reactie