We krijgen vaak de vraag wat dat nou is, die suiker van gedroogde glucosesiroop die wij veel in onze recepten gebruiken. Even terug naar de bron.
Dextrose wordt in de volksmond meestal druivensuiker genoemd, simpelweg omdat de druif een hoog gehalte dextrose bevat, meer dan andere soorten fruit. Dus vandaar de naam druivensuiker. In de loop van de tijd werd het veel te duur om dextrose uit druiven te winnen en zijn er andere technieken ontstaan. Hierdoor wordt dextrose nu voornamelijk gehaald uit zetmeel, met aardappel en maïs als koplopers. Met behulp van enzymen wordt het zetmeel afgebroken tot dextrose oftewel, en nu komt het, glucose… Dextrose is dus de natuurlijke vorm van glucose, as simple as that!
Suiker van gedroogde suikersiroop is eigenlijk gewoon dextrose maar wel met een belangrijk verschil! De fijne korrels van deze suiker maakt het gebruik heel handig èn deze suiker heeft een veel lager watergehalte dan dextrose en dat is wat wij heel goed kunnen merken in onze bakresultaten.
Hallo Linda bedankt voor je snelle en duidelijke reactie
Groetjes Petra
Bij welke winkel kun je suiker van gedroogde glucosestroop kopen?
En welk merk. Alvast bedankt.
Over de auteur