Wat kan ik verdragen?

doorLindy van Arkel

Wat kan ik verdragen?

Een lactose-intolerantie is bij iedereen hetzelfde. Bij fructose-intolerantie werkt dat niet zo, voor iedereen is het anders. Iedereen moet voor zichzelf uitzoeken wat hij of zij kan verdragen. Hoe ik dat doe? Door heel veel uit te proberen. Elke dag probeer ik maximaal één product uit. Niet meer, want dan weet je bij klachten niet waar het vandaan komt. En dan maar gewoon een dagboek bijhouden. Goed opschrijven wat ik voel na het eten en de volgende dag. Bij bepaalde groenten (asperges) of fruit is het verband dan snel te zien. In samengestelde gerechten is het lastiger. Daarom hield ik bij wat er bijvoorbeeld in onze eigengemaakte gehaktballen of curry’s zaten. In alle gerechten viel mij dan ‘ui’ op. Door dit twee weken weg te laten, verdween weer een deel van mijn klachten, dus ik wist genoeg. Houd dus goed bij wat je eet en wat je voelt. Dan weet jij ook snel waar je gevoelig voor bent.

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie