Zuurvlees

doorLindy van Arkel

Zuurvlees

Ten eerste BEDANKT VOOR DIT FANTASTISCHE BEREIK, de 300 VOLGERS zijn een feit! Zoals beloofd het overheerlijke RECEPT VAN HET ZUURVLEES…
Heb je een fructose intolerantie let dan op het sirene teken 🚨 bij ontbijtkoek en lees goed de opmerking eronder.

Limburgs zuurvlees
voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kg runderriblappen, in blokjes
50 gram lactosevrije boter
250 ml witte wijnazijn
150 ml water
5 laurierblaadjes
5 jeneverbessen
4 kruidnagels
3 plakken ontbijtkoek 🚨, in blokjes
5 eetlepels rijststroop
1 flinke eetlepel suiker van gedroogde glucosesiroop
peper en zout

Bestrooi het vlees royaal met peper en zout en bak het in de boter rondom bruin. Schenk de witte wijnazijn en het water erbij en voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng dit aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 uur zachtjes sudderen.
Schep de ontbijtkoek, rijststroop en suiker bij het vlees. Doe het deksel op de pan en laat het vlees nog minstens 1½ uur, liefst nog 2 uur, zachtjes sudderen. Schep af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe. Lekker met friet en een salade.

🚨Ontbijtkoek uit de winkel bevat, zover wij hebben kunnen nakijken, suiker dus ook fructose. Afhankelijk van je intolerantie zou je de Zero varianten van ontbijtkoek wel kunnen verdragen (hier zit nog wel iets van fructose in) maar helaas is dat een kwestie van uitproberen. Zelf ontbijtkoek maken is de veiligste manier omdat je dan weet wat erin zit. Laten wij nou een heerlijk RECEPT HEBBEN VAN ONTBIJTKOEK, ZIE mijn volgende BLOG!

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie