Al een aantal keer heb ik gemerkt dat mensen niet weten hoe ze etiketten moeten lezen en ik hoop dat de meeste dit wel goed doen! Vaak kijken mensen naar het tabel dat erop staat. NEE dat moet juist niet! Kijk naar de ingrediënten die erop staan (zoals op de foto). Het ingrediënt dat als eerste erop staat: daar zit het meeste van in het product, bij het product op de foto is dat dus suiker. Hoe verder het ingrediënt achteraan staat hoe minder er in zit, bij het product op de foto is dat dus zeezout. Dit product kan ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie NIET verdragen omdat er suiker in zit en veel ook! Dit dus als voorbeeld. Hieronder heb ik nog een aantal voorbeelden.
Je kijkt naar de ingrediënten zoals op de foto hierboven, dit product kan ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie niet verdragen.
Je kijkt NIET naar het tabel want dit wil niks zeggen over de ingrediënten die erin zitten.
Je kijkt naar het bovenste stuk (de ingrediënten) en niet naar het onderste stuk (de tabel). Bij een fructose- en lactose intolerantie kan ik deze goed verdragen. Dit zijn de chocolade smileys van Fructoosje.
Waar heb je de chocolade gehaald van de onderste foto? Dat klinkt namelijk heel lekker
Ik vind geen bouillonblokjes om vb. In soep te doen. Er zit overal ui in.
Tips?
Ik heb het eens uitgetest en nadien wel problemen. Maar dat is al even geleden. Ik ga het nog eens uittesten. Kwestie van toch een beetje meer smaak te krijgen. Je spreekt in je boek van bloem. Gebruik je gewone tarwebloem? Ik gebruik steeds speltbloem.
Alvast bedankt voor de snelle reactie.
Veel groetjes vanuit Belgie
Vanessa.
Over de auteur