Hoe lees ik etiketten?

doorLindy van Arkel

Hoe lees ik etiketten?

Al een aantal keer heb ik gemerkt dat mensen niet weten hoe ze etiketten moeten lezen en ik hoop dat de meeste dit wel goed doen! Vaak kijken mensen naar het tabel dat erop staat. NEE dat moet juist niet! Kijk naar de ingrediënten die erop staan (zoals op de foto). Het ingrediënt dat als eerste erop staat: daar zit het meeste van in het product, bij het product op de foto is dat dus suiker. Hoe verder het ingrediënt achteraan staat hoe minder er in zit, bij het product op de foto is dat dus zeezout. Dit product kan ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie NIET verdragen omdat er suiker in zit en veel ook! Dit dus als voorbeeld. Hieronder heb ik nog een aantal voorbeelden.

 

Je kijkt naar de ingrediënten zoals op de foto hierboven, dit product kan ik bij mijn fructose- en lactose intolerantie niet verdragen.

Je kijkt NIET naar het tabel want dit wil niks zeggen over de ingrediënten die erin zitten.

Je kijkt naar het bovenste stuk (de ingrediënten) en niet naar het onderste stuk (de tabel). Bij een fructose- en lactose intolerantie kan ik deze goed verdragen. Dit zijn de chocolade smileys van Fructoosje.

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

6 comments so far

LisaGeplaatst op12:42 pm - okt 28, 2018

Waar heb je de chocolade gehaald van de onderste foto? Dat klinkt namelijk heel lekker

VanessaGeplaatst op7:19 pm - okt 30, 2018

Ik vind geen bouillonblokjes om vb. In soep te doen. Er zit overal ui in.
Tips?

  Lindy van ArkelGeplaatst op8:02 pm - okt 30, 2018

  Zelf gebruik ik wel de bouillonblokjes terwijl ik echt niet tegen ui kan. Maar zo’n blokje is zo klein en gaat in zo’n grote pan met eten dat dit voor mij goed gaat. Heeft u dit wel eens geprobeerd? Elk product waar ui op staat moet ik vermijden omdat dit echt niet gaat voor mij en zo’n blokje gaat wel goed…

VanessaGeplaatst op8:22 pm - okt 30, 2018

Ik heb het eens uitgetest en nadien wel problemen. Maar dat is al even geleden. Ik ga het nog eens uittesten. Kwestie van toch een beetje meer smaak te krijgen. Je spreekt in je boek van bloem. Gebruik je gewone tarwebloem? Ik gebruik steeds speltbloem.
Alvast bedankt voor de snelle reactie.

Veel groetjes vanuit Belgie

Vanessa.

  Lindy van ArkelGeplaatst op8:29 pm - okt 30, 2018

  Het zal er natuurlijk ook aan liggen hoeveel fructose u op een dag binnen krijgt, ik probeer elke dag iets van fruit te eten, dan spreek ik over 4 frambozen ofzo. Ik ben er zo dol op en dat gaat goed, verder krijg ik dan niets meer binnen met fructose waardoor ik het fruit kan verdragen.
  In het boek spreek ik idd gewoon van tarwebloem, zelf kan ik dit goed verdragen want ik reageer niet op tarwe. Sommige mensen met een fructose intolerantie reageren wel op tarwe en dan kunt u inderdaad de tarwe bloem vervangen met bloem die u wel kunt verdragen zoals u noemt de speltbloem. Reageert u niet op tarwe dan raad ik u zeker de tarwebloem aan dit maakt het minder droog 🙂

  Groetjes Lindy

Geef een reactie