Last van angst of depressie?

doorLindy van Arkel

Last van angst of depressie?

Als je lichaam geen fructose kan opnemen kunnen er klachten ontstaan. Maar het zou er ook voor kunnen zorgen dat je je niet zo blij of gelukkig voelt, misschien zelfs (licht) depressief bent. Vrije fructose bindt zich goed aan tryptofaan, een aminozuur welke nodig is voor het gelukshormoon serotonine. Een onvoldoende toevoer van tryptofaan naar het bloed leidt tot een vermindering van de synthese van serotonine, waardoor symptomen van depressie kunnen ontstaan.

Ook ik heb dit ervaren, zelf dacht ik dat het kwam van het ongeluk want daar zouden al mijn klachten vandaan komen. Ik heb me hier een hele tijd voor geschaamd maar nu ik weet dat het door de fructose intolerantie komt is dit een hele grote opluchting. Hoe is dit bij jullie?

 

Over de auteur

Lindy van Arkel administrator

Geef een reactie